Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 13 mai a.c., la Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei“ din Galaţi a avut loc revederea promoţiei 2009, cu ocazia împlinirii a 10 ani de la absolvirea cursurilor din această instituţie teologică.

Însoţiţi de familiile lor, absolvenţii au trăit momente emoţionante şi pline de bucurie în capela din incinta seminarului, unde un sobor de preoţi a oficiat Sfânta Liturghie, mulţi dintre cei prezenţi, la momentul cuvenit, fiind împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

După Sfânta Liturghie a urmat o slujbă de mulţumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu şi un parastas pentru patriarhii Nicodim Munteanu şi Iustin Moisescu, dar şi pentru toţi profesorii, preoţii şi absolvenţii din promoţia amintită, trecuţi la cele veşnice.

La eveniment a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a binecuvântat familiile tinerilor preoţi şi teologi prezenţi astăzi la Galaţi şi le-a adresat un cuvânt duhovnicesc.

Întrucât suntem în perioada de bucurie a sărbătorii Învierii Domnului, ierarhul Dunării de Jos a oferit tuturor absolvenţilor produse pascale.

Programul a continuat apoi în sala de clasă a Seminarului Teologic unde a avut loc cursul festiv la care au participat atât profesorii, cât şi absolvenţii acestei promoţii. În cadrul discuţiilor dedicate momentului, fiecare participant şi-a prezentat realizările obţinute în aceşti 10 ani, atât în viaţa profesională, cât şi în cea personală.

Întâlnirea de 10 ani a produs multă emoţie şi bucurie atât în rândul profesorilor, cât şi al absolvenţilor 2009, cu toţii conştientizând importanţa unor astfel de momente de referinţă şi de întărire duhovnicească pe drumul vieţii şi al slujirii lui Dumnezeu în societatea în care trăim.

În continuare s-a realizat un frumos schimb de experienţă între absolvenţii promoţiei 2009, elevii de liceu şi elevii de la clasele primare ale Seminarului, care au primit masa de prânz din partea acestei promoţii.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook