Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În seara zilei de Luni, 13 Mai, a avut loc în cadrul Sediului Central al ASCOR Galați, din str. Basarabiei, Adunarea Generală a filialei gălățene ASCOR.

Aceasta, conform Statutului de Organizare și Funcționare al ASCOR, se întrunește o dată pe an și are ca scop principal, stabilirea noilor linii directoare de acțiune. Din numărul total de membri cu drept de vot, anume 82, au fost prezenți 70 de studenți, întrunindu-se astfel procentul de 50% din numărul necesar pentru ca întrunirea să fie validată.

Prezent la eveniment, Înaltpreasfintia Sa dr. Casian Crăciun, al Dunării de Jos a adresat un cuvânt de apreciere și de încurajare pentru întreaga activitate pe care ASCOR Galați o depune în mediul universitar gălățean, ajutând permanent Biserica. Ierarhul a vorbit tinerilor despre cât de necesar și important este astăzi să caute echilibrul, să fie naturali, să își ajute aproapele (colegul de facultate) și să fie fericiți, în adevăratul sens al cuvântului, toate acestea trăindu-le în Biserică, în familie, în societate și în ASCOR.

Pe ordinea de zi s-au aflat foarte multe propuneri venite din partea membrilor Adunării Generale, care au fost discutate și analizate, urmând să fie și validate, dintre toate acestea enumerându-vă doar câteva:

- intensificarea vizitelor misionare în cadrul parohiilor din mediul rural, acțiuni care se înscriu în Proiectul ASCOR Galați intitulat „Redescoperim satul românesc“,

- desemnarea unui nou duhovnic al ASCOR Galați. Propunerea a fost pentru pr. Marius Daniel Popa, fost președinte ASCOR Galați, prezent și el la eveniment, care a fost binecuvântată de către Înaltpreasfinția Sa,

- desemnarea unui preot pentru Capela ASCOR Galați,

- extinderea bugetului ASCOR, prin obținerea de finanțări și sponsorizări, în vederea susținerii mai multor proiecte, atât social-filantropice cât și misionare și recreative,

- stabilirea unei grile noi de programe, adaptată pe placul tuturor tinerilor, în vederea atragerii și a acelora care încă nu se simt atrași de ASCOR,

- stabilirea unor proiecte comune cu toate celelalte ONG-uri studențești din Galați,

- stabilirea unor noi strategii de promovare a activităților în mediul univeritar,

- organizarea de conferințe mari în Posturile de peste an

- pregătirea și inaugurarea pentru luna octombrie a.c., a 2 noi sedii ASCOR Galați (Atelier de Tradiții Românești și Atelier de Pictură).

La final a fost întocmit Procesul Verbal al Adunării Generale, a fost semnat de toți cei 71 de studenți prezenți, urmând să fie transmis spre binecuvântare Înaltpreasfințitului nostru Părinte Arhiepiscop, cu propuneri de soluții pentru fiecare punct aflat pe ordinea de zi.

Codruț Mitică, președinte ASCOR Galați

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook