Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 15 mai, urmând prevederilor statutare şi canonice ale Bisericii Ortodoxe Române, cinci tineri teologi împreună cu viitoarele lor soţii au primit din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian arhiereasca binecuvântare în vederea căsătoriei.

Evenimentul, devenit deja o tradiţie în Arhiepiscopia Dunării de Jos, a avut loc în Sala „Episcop Chesarie Păunescu“ a Centrului Eparhial.

La întâlnirea cu ierarhul Dunării de Jos, tinerilor teologi le-au fost alături părinţii, dar şi viitorii lor naşi, cei care le vor deveni părinţi spirituali.

Întâlnirea duhovnicească a debutat cu rostirea de rugăciuni pentru ajutorul şi binecuvântarea de la Dumnezeu şi a continuat cu citirea Sfintei Evanghelii.

Adresându-se tinerilor prezenţi, Înaltpreasfinţia Sa, a accentuat în mod deosebit importanţa căsătoriei, a familiei creştine în general şi a familiei preoţeşti în special.

De asemenea, ierarhul a arătat că asumarea vieţii de familie presupune pe lângă bucurii şi frumuseţea comuniunii cu cei dragi şi încercări şi greutăţi, pe care, cu încredere în Dumnezeu, cu înţelepciune şi cu sprijin din partea părinţilor şi a naşilor le putem trece mai uşor.

Invitaţi să ia cuvântul, tinerii prezenţi au arătat că sunt conştienţi de importanţa binecuvântării lui Dumnezeu pentru temelia viitoarei familii şi de slujirea la care sunt chemaţi în Biserică.

La eveniment a participat şi părintele ierodiacon Iustinian Stoica de la Muntele Athos, venit la Galaţi pentru a susţine mâine 16 mai, în Catedrala Arhiepiscopală, o conferinţă duhovnicească despre doi mari duhovnici ai neamului românesc: părintele Arsenie Papacioc şi părintele Petroniu Tănase.

La final, toţi cei prezenţi au ascultat un cuvânt de învăţătură din partea părintelui athonit şi au primit în dar cartea acestuia intitulată „Părinţii mei duhovniceşti – mărturii şi trăiri“.

Binecuvântarea de căsătorie dată de către ierarhul locului tinerilor teologi este o condiţie pentru hirotonia întru diacon sau preot.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook