Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 29 mai, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, 60 de elevi de la clasele primare din cadrul Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Andrei“ din Galaţi, au vizitat Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Programul vizitei de astăzi se înscrie în seria activităţilor desfăşurate de Seminarul gălăţean în cadrul programului „Şcoala altfel.

Înainte de a ajunge la Centrul eparhial, elevii însoţiţi de profesorii lor au vizitat câteva instituţii şi obiective culturale reprezentative şi instituţii din municipiul Galaţi.

Vizita la Centrul eparhial a început în cadrul Tipografiei eparhiale „Candela Cuvântului“, acolo unde elevii au asistat la întregul proces tehnologic – prepress, tipar și finisare al unei cărţi, fiind uimiţi de modul în care partea grafica este transpusă cu ajutorul utilajelor în produsul final, pe care zi de zi îl utilizează la şcoală în procesul de învăţare. 

În continuare, elevii au vizitat Fabrica de lumânări „Sf. M. Fotini“, situată tot în incinta Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

La Fabrica de lumânări, copiii au putut vedea spaţiul de lucru, echipamentele de baza, tipurile de matriţe utilizate în activitatea de confecţionare a lumânărilor şi etapele procesului tehnologic de realizare al acestor obiecte de cult.

De la responsabilii acestor zone de lucru şcolarii vizitatori au primit iconițe, revista eparhială „Călăuză ortodoxă“, cărţi de rugăciuni şi lumânări.

Din incinta Centrului eparhial vizitatorii au mers la Catedrala Arhiepiscopală, unde s-au închinat, s-au rugat, au primit informaţii despre acest sfânt locaş de cult şi au aprins lumânările primite cu ocazia vizitei de astăzi.

La final, în parcul Centrului eparhial toţi vizitatorii au primit dulciuri, toţi arătându-se fascinaţi şi impresionaţi de cele văzute şi prezentate în cadrul vizitei.

Pe parcursul acestei săptămâni peste 180 de elevi din ciclul primar de la Seminarului Teologic „Sf. Andrei“ au vizitat Centrul eparhial şi Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi în cadrul programului „Şcoala altfel“.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook