Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 20 mai, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopia Dunării de Jos, în cooperare cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţi, a organizat o acţiune de solidaritate umană şi filantropie creştină în beneficiul persoanelor aflate pe patul spitalelor care au nevoie urgentă de sânge.

Activitatea s-a desfăşurat cu sprijinul Protoieriei Tecuci care a reuşit să mobilizeze pentru doanarea de sânge 53 de persoane din municipiul Tecuci, potrivit indicaţiilor transmise de reprezentanţii Centrului de Tranfuzie din Galaţi.

Cu mare bucurie şi plini de entuziasm, donatorii s-au deplasat de la Tecuci la Galaţi, pentru a dona sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină, atât slujitori şi credincioşi din parohiile protopopiatului Tecuci, cât şi tineri voluntari din cadrul Ligii Tineretului Creştin Ortodox din Tecuci (LTCOR).

Tinerii şi credincioşii din zona Tecuciului, încă din anul 2013 se mobilizează exemplar pentru această campanie umanitară, răspunzând cu disponibilitate în fiecare an la nevoia acută de sânge pentru cei aflaţi în suferinţă.

Personalul specializat în recoltarea de sânge şi aparatura tehnică necesară au fost asigurate de Centrul Regional de Tranfuzie Sanguină Galaţi.

Demersul tinerilor tecuceni de a se implica în această acţiune umanitară a fost sprijinit de Protoieria Tecuci, prin exemplul preoţilor participanţi la donare şi prin asigurarea transportului de la Tecuci la Galaţi.

Campania de donare de sânge organizată la nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, continuă în perioada următoare cu alţi slujitori şi credincioşi din parohiile Eparhiei Dunării de Jos.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook