Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Parohia „Sfinții Împărați“ din municipiul Brăila și-a serbat hramul principal închinat celor doi ocrotitori spirituali, Sfântul Constantin și mama sa, Sfânta Elena.

Sărbătoarea parohiei s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian și a început în ajunul acestei zile cu slujba Vecerniei cu Litie și Acatistului Sfinților Împărați Constantin și Elena.

Cu evlavie și plini de recunoștință, credincioșii prezenți au ascultat în liniște sfânta slujbă și au respectat regulile stării de alertă în care ne aflăm.

Părintele paroh Traian Mazăre le-a vorbit credincioșilor despre viața celor doi mari sfinți ai Bisericii, arătând totodată că toți creștinii sunt moștenitorii unei culturi materiale unice și inedite în istorie, unei credințe și Biserici susținute de marele împărat și augusta sa mamă, ambii socotiți a fi întocmai cu Apostolii.

La final, toți cei prezenți au primit din partea preoților artos binecuvântat și pachete cu dulciuri și fructe.

A doua zi, după slujba Utreniei a fost oficiată Sfânta Liturghie în fața bisericii în prezența credincioșilor din municipiu, în cadrul căreia au fost rostite ectenii speciale pentru ferirea de boli molipsitoare.

După Sfânta Liturghie au fost săvârșite slujba de mulțumire pentru toată facerea de bine primită de la Dumnezeu și parastasul pentru Înaltprasfințitului Părinte Pimen și ctitorii acestei biserici, trecuți la cele veșnice.

Programul liturgic s-a încheiat cu predica părintelui Sorin Băruș, în care au fost subliniate aspecte importante din viața și activitatea celor doi sfinți patroni ai erei bizantine și mari ctitori de biserici.

Toate ofrandele pregătite în ziua de hram au fost oferite copiilor, oamenilor nevoiași și celor prezenți, cu respectarea normelor legale în vigoare.

În continuarea programul liturgic, parohia braileană, cu susținerea doamnelor din comitetul parohial și a voluntarilor, a desfășurat o activitate filantropică prin care au fost oferite pachete cu alimente neperisabile, fructe și dulciuri la 15 familii cu situații financiare dificile.

Valoarea totală a ajutoarelor oferite a fost de 1.500 lei.

Întregul program al hramului s-a desfășurat potrivit îndrumărilor bisericești pentru starea de alertă, toți credincioșii respectând distanța socială și având mască de protecție.

Pr. Rareș Bucur

Pr. Sorin Băruș

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook