Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În perioada de epidemie din țara noastră, activitatea filantropică din cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos a continuat să se desfășoare în cadrul tuturor aşezămintelor social-filantropice parohiale, cât şi în cadrul celor afalte în parteneriat cu alte instituţii locale.

Dintre acestea se evidenţiază Asociația Filantropică „Sfântul Vasile cel Mare” din Galaţi, care în parteneriat cu Consiliul Local Galaţi se îngrijeşte zilnic de ocrotirea şi educaţia a 75 de copii aflaţi în cadrul programelor rezidenţial şi de zi.

Având în vedere situația actuală creeată de răspândirea noului coronavirus, pentru cei 50 de beneficiari ai Centrului de zi, astăzi, 27 mai, a fost desfăşurată o activitate filantropică la sediul Asociaţiei, unde reprezentanţii legali ai acestor copii au primit ajutoare constând în alimente neperisabile, produse de igienă şi alte daruri. Valoarea acestor ajutoare a fost de 6000 lei.

În cadrul acestei instituţii, toate serviciile de asistenţă socială şi educaţională sunt asigurate de către angajaţii şi voluntarii Asociaţiei, precum şi cu aportul deosebit al maicilor din cadrul Mănăstirii „Sfântul Vasile cel Mare“ aflată în incinta aceluiaşi aşezământ.

De la începutul perioadei de pandemie, Asociația Filantropică „Sfântul Vasile cel Mare“ din Galaţi a oferit copiilor din Centrul de zi ajutoare în valoare de 26.400 lei.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook