Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, vineri, 6 mai 2022, de la ora 14.00, Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos va fi gazda expoziției „Sacru și Profan în gravura europeană a secolelor XV-XIX“.

Expoziția este organizată de Muzeul eparhial în parteneriat cu Muzeul Național Brukenthal și Asociația culturală pictor Octavian Smigelschi și aduce în fața publicului aproximativ 100 de lucrări grafice realizate de cei mai cunoscuți artiști ai lumii: Durer, Rubens, Da Vinci, Titian, Rembrandt, Piranesi, Van Dyck, Teniers, Veronese, Goltzius, Goya, Velasquez, Callot, Boucher ș.a.

Exponatele fac parte din colecția privată a domnului avocat George Șerban din București.

"Demersul expozițional început în anul 2021 prin expoziția aniversară 3 secole Brukenthal, 3 secole de gravură europeană, se îmbogățește la Galați cu o expoziție ce acoperă jumătate de mileniu de artă și frumos din perioada secolelor XV-XIX, acoperind întreg arealul artistic European.

Este prima expoziție organizată în România și printre singurele din Europa centrală dintr-o colecție privată care aduce în fața publicului cei mai importanți artiști europeni", a declarat curatorul expoziției, dr. Alexandru Constantin Chituță.

Expoziția va putea fi vizitată în Sala de expoziții temporare „Sergiu Dumitrescu“, în perioada 6 mai - 31 iulie 2022, de marți până sâmbătă, între orele 09.00 - 17.00.

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook