Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 4 mai, urmând prevederilor statutare şi canonice ale Bisericii Ortodoxe Române, 4 tineri teologi împreună cu viitoarele soţii au primit din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian arhiereasca binecuvântare în vederea căsătoriei.

Evenimentul, devenit deja o tradiţie în Arhiepiscopia Dunării de Jos, a avut loc în Sala „Episcop Chesarie Păunescu“ a Centrului Eparhial.

Alături de aceşti tineri au fost prezenţi şi părinţii lor, întrucât aceştia sunt cei care au contribuit fundamental la creşterea, educaţia şi îndrumarea lor în viaţă pentru a deveni buni creştini şi oameni de nădejde în societate.

De asemenea, tinerilor le-au fost alături şi cei care le vor deveni părinţi spirituali şi le vor fi bune călăuze viitorilor soţi, sfătuind şi îndrumând noua familie care se formează prin Taina Cununiei.

Întâlnirea duhovnicească a debutat cu citirea Sfintei Evanghelii și a sfinților zilei şi a continuat cu rostirea de rugăciuni pentru ajutorul și binecuvântarea de la Dumnezeu pentru tinerii ce urmează a-şi întemeia familii.

Adresându-se celor prezenţi, Înaltpreasfinţia Sa a accentuat în mod deosebit importanţa căsătoriei, a familiei creştine în general şi a familiei preoţeşti în special.

Invitaţi să ia cuvântul, tinerii prezenţi au arătat că sunt conştienţi de importanţa binecuvântării lui Dumnezeu ca temelie a viitoarei familii şi de slujirea la care sunt chemaţi în Biserică.

La final, tinerii teologi au primit cărți de rugăciune apărute la editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Binecuvântarea de căsătorie dată tinerilor de către ierarhul locului este o condiţie pentru hirotonia întru diacon sau preot.

Pr. Rareș Bucur

Programul cadru al anului 2022

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook