Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfințitului Părinte Casian, astăzi, 12 mai 2022, a avut loc la Galaţi etapa eparhială a Concursului Naţional Catehetic „Rugăciunea în viața mea“.

Concursul care s-a adresat elevilor participanţi la proiectul catehetic naţional „Hristos împărtăşit copiilor“ s-a desfăşurat în contextul Anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii în Patriarhia Română şi a fost implementat în Arhiepiscopia Dunării de Jos, în cele opt protopopiate ale eparhiei, prin Sectorului învăţământ şi activităţi cu tineretul.

La nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos au participat la acest concurs naţional un număr de 1060 de elevi din 59 de grupuri catehetice parohiale.

La etapa eparhială s-au prezentat lucrările tinerilor clasaţi pe primele locuri la faza pe protoierie.

Astăzi, la orele amiezii, în Sala „Episcop Chesarie Păunescu“ a Centrului Eparhial, membrii comisiei formată din consilieri eparhiali şi protopopi, inspectori pentru disciplina Religie, profesori universitari şi cadre didactice de la Semniarul Teologic Ortodox „Sf. Andrei“ din Galaţi, au jurizat lucrările câştigătoare de la fiecare protoierie, desemnând ocupanţii primelor trei locuri pe eparhie, conform criteriilor din metodologia de concurs.

În debutul întrunirii, Înaltpreasfinţia Sa a ţinut o meditaţie teologică despre lucrarea misionară din parohii care izvorăşte din rugăciunea smerită, curată şi permanentă.

De asemenea, ierarhul Dunării de Jos a vorbit celor prezenţi despre necesara, dinamica şi activa implicare a tinerilor în proiectele şi programele pe care le desfăşoară Biserica, arătând că lucrarea acestora este o adevărată hrană pentru suflet.

Concursul s-a desfăşurat pe două secţiuni: cateheză şi activităţi ale grupului catehetic, iar în urma jurizării au fost stabilite parohiile câștigătoare din Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Grupul catehetic clasat pe locul întâi este cel al Parohiei Radu Vodă, protopopiatul Însurăței, județul Brăila.

La final, Părintele Arhiepiscop i-a binecuvântat pe toţi cei prezenţi la acest eveniment şi le-a transmis câteva îndrumări pentru perioada următoare, între acestea numărându-se şi realizarea unui caiet cu mărturiile tinerilor extrase din lucrările transmise pentru acest concurs.

Membrii grupul câştigător al locului întâi pe eparhie vor participa la etapa naţională a concursului, ce se va desfăşura în data de 21 mai 2022 la Patriarhia Română, unde vor fi premiaţi de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, la sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, patronii spirituali ai Catedralei patriarhale.

Pr. Rareș Bucur

Programul cadru al anului 2022

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook