Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În după-amiaza zilei de 24 mai 2022, în Arhiepiscopia Dunării de Jos a avut loc o întrunire consultativă cu factorii de răspundere pentru activităţile organizate în parohii prin Serviciul pentru tineret, precum şi pentru organizarea şi buna desfăşurare a pelerinajelor prilejuite de sărbătoarea Înălţării Domnului şi praznicul Sfintei Treimi.

În debutul întrunirii, slujitorii Sfintelor Altare împreună cu tinerii s-au reunit în rugăciune în biserica „Sf. Nicolae“ din vecinătatea sediului Protoieriei Galați.

Aici, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a rostite rugăciuni de mulțumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra tinerilor, elevilor și familiile lor și pentru profesorii și preoții implicați în proiectele în mijlocul cărora sunt tinerii.

După rugăciune, ierarhul locului a ținut o meditaţie teologică despre nevoia de a fi milostiv și lupta pe care trebuie să o ducem pentru solidaritate, nu pentru dezbinare.

În continuare, în Sala de şedinte din cadrul Protoieriei Galaţi, Arhipăstorul Dunării de Jos a prezidat lucrările propriu-zise ale întrunirii.

La întrunire au participat preoţii din municipiul Galaţi şi tinerii coordonatori ai programelor şi activităţilor desfăşurate prin Serviciul pentru tineret din fiecare parohie.

Ierarhul locului a vorbit celor prezenţi despre tradiţia şi longevitatea acestor proiecte eparhiale pentru tineret şi au fost schiţate câteva elemente de noutate care ar putea da un plus de dinamism şi prospeţime activităţilor pentru tineri.

De asemenea,în cadrul şedinţei au fost stabilite aspecte privind organizarea celor două pelerinaje prin implicarea directă a grupelor de tineri voluntari, precum şi tema generală a celei de 27-a ediţii a pelerinajului de la Mănăstirea Buciumeni, care în acest an va fi dedicată Anului omagial şi comemorativ 2022.

La final, Părintele Arhiepiscop a adresat un cuvânt de apreciere pentru implicarea activă a tinerilor în pregătirea şi susţinerea unor astfel de proiecte eparhiale, menite să coaguleze, să aducă bucurie şi comuniune în mijlocul tinerilor. 

În perioada următoare, tinerii coordonatori se vor întâlni în parohii cu ceilalţi tineri voluntari, pentru a discuta și a analiza detaliile necesare pregătirii şi participării la pelerinaje a cât mai multor tineri, şi implicarea activă în proiectele şi programele dedicate copiilor şi tinerilor din Eparhia Dunării de Jos.

La final, tinerii prezenţi au primit din parte chiriarhului Dunării de Jos cărţi de rugăciune şi alte daruri.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook