Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Vineri, 27 mai 2022, a avut loc festivitatea de inaugurare a sediului în care îşi desfăşoară activitatea Comandamentul Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu“ din municipiul Brăila.

Clădirea Comandamentului Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu“, construită la începutul scolului a XX-lea, este unul dintre monumentele istorice ale oraşului Brăila, care în perioada 2017-2022 a trecut printr-un amplu proces de restaurare şi reabilitare.

Slujba de binecuvântare a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în prezenţa Şefului Statului Major al Forţelor Navale, a comnadantului Flotile Fluviale „Mihail Kogălniceanu“, a autorităţilor locale, a cadrelor militare şi a preoţilor militari din cadrul Forţelor Navale Române.

În cuvântul adresat cu acest prilej, chiriarhul Dunării de Jos a apreciat devotamentul şi spiritul de sacrificiu pe care militarii români îl manifestă în toate misiunile în care sunt implicaţi, evidenţiind patriotismul înaintaşilor noştri, dublat de credinţa în Dumnezeu şi dragostea faţă de valorile naţionale.

Ceremonialul religios a fost urmat de scurte alocuţiuni ale personalităţilor invitate şi acordarea de distincţii şi medalii.

În semn de recunoştinţă şi respect pentru activitatea desfăşurată în slujba patriei şi a poporului, ierarhul Dunării de Jos a oferit mai multe icoane şi câteva publicaţii eparhiale oficialilor militari români participanţi la eveniment.

Evenimentul s-a încheiat cu vizitarea navei de protocol „Mureş“, administrată de Marina Militară şi ancorată la Brăila în cheul special construit pentru aceasta în anii '80.

Pr. Rareș Bucur

Programul cadru al anului 2022

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook