Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica vindecării orbului din naştere, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi. După Sfânta Liturghie în încinta Reşedinţei Arhiepiscopale a fost desfăşurată o acţiune social-filantropică dedicată persoanelor cu deficienţe de vedere.

În cadrul slujbei, ierarhul a rostit rugăciuni către Milostivul Dumnezeu pentru vindecarea feluritelor boli şineputinţetrupeşti, precum şi pentru ocrotirea şi ajutorul tuturor credincioşilor.

La Sfânta Liturghie au participat şi membrii Asociaţiei Nevăzătorilor din România, filiala Galaţi, care au deja o tradiţie de colaborare cu Catedrala Arhiepiscopală.

În cuvântul de învăţătură, chiriarhul Dunării de Jos a vorbit despre minunea vindecării orbului din naştere de către Domnul nostru Iisus Hristos, consemnată numai în Evanghelia după Ioan, la capitolul 9, versetele de la 1 la 38.

Părintele Arhiepiscop i-a îndemnat pe cei prezenţi să fie sprijin real pentru semenii noștri aflaţi în încercări, în suferinţă şi în boli.

„Minunea Mântuitorului dăruind lumină ochilor unui nevăzător din naştere este o taină mare a luminii învierii sufleteşti mai întâi, dar şi a vederii luminoase în viaţa aceasta a semenilor noştri.

În chip concret, după un program al Catedralei noastre, la duminica căpătării vederii de către un nevăzător, care a exprimat prin aceasta credinţa din lumină şi închinarea luminoasă a vieţii lui ca misionar al luminii, învăţăm să fim misionarii pentru a deschide ochii şi a-i vedea adesea lângă noi pe cei fără vedere exterioară, dar care au multă vedere interioară în sufletele lor“, a spus ierarhul Dunării de Jos.

La momentul cuvenit, mai mulți copii prezenți la slujbăau fost împărtășiți cu Sfintele Taine.

Evenimentul duhovnicesc din Catedrala Arhiepiscopală, concretizat în comuniune liturgică şi rugăciune, a continuat în parcul Reşedinţei Arhiepiscopale cu o acţiune filantropică pentru persoanelor cu deficienţe de vedere din cadrul Asociaţiei Nevăzătorilor din Galaţi.

Ierarhul Dunării de Jos s-a aflat în mijlocul a 15 persoane cu deficienţe de vedere şi a însoţitorilor acestora, bucurându-se împreună la o agapă tradiţională cu ouă roşii, cozonac şi alte produse culinare specifice perioadei în care ne aflăm.

La final, Părintele Arhiepiscop le-a dăruit oaspeţilor pachete cu alimente de primă necesitateşi alte daruri în valoare de 1.500 lei.

*

Asociaţia Nevăzătorilor din România este organizaţie nonguvernamentală naţională, recunoscută de utilitate publică (prin H.G. 1033/03.09.2008) şi este continuatoarea organizaţiei „Societatea Orbilor din România“ întemeiată de Regina Elisabeta a României.

Asociaţia reprezintă interesele nevăzătorilor la nivelul întregii ţări, fiind recunoscută ca organizaţie naţională reprezentativă a nevăzătorilor atât de către autorităţile publice române, cât şi de către organizaţiile internaţionale ale nevăzătorilor.

Filiala Galaţi a acestei asociaţii, are peste 700 de membri, iar în România numărul lor depăşeste 40.000.

Pr. Rareș Bucur

Programul cadru al anului 2022

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook