Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi,30 mai 2022, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a sfinţit crucile ce vor fi aşezate pe cupolele noului lăcaș de cult din Garnizoana Galaţi.

Împreună cu ierarhul Dunării de Jos, la slujba de sfinţire a celor două cruci ce urmează a fi aşezate pe biserica militară „Sfântul Mucenic Emilian de la Durostorum“ din Garnizoana Galaţi, au participat comandantul garnizoanei, protopopul de Galaţi, preotul militar şi militarii din cadrul Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei“.

Cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură în care a explicat sensurile profunde ale Sfintei Cruci, arătând că iertarea şi biruinţa noastră, precum şi  taina vieţii celei veşnice se află în Crucea Domnului nostru Iisus Hristos.

Totodată,ierarhul Dunării de Jos a mai punctat şi câteva aspecte importante din viaţa şi sfârşitul mucenicesc ale Sfântului Emilian, un curajos ostaş al lui Hristos în părţile Dunării, ales cu drag de conducerea Garnizoane de la Dunăre să ocrotească acest sfântul locaş de închinare.

La data de 14 iunie 2018, chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, a săvârşit slujba de sfinţire a locului şi a pus piatra de temelie pentru această nouă biserică din Garnizoana Galaţi, cu hramul „Sfântului Mucenic Emilian de la Durostorum“.

În prezent, biserica este construită în întregime urmând ca în perioada următoare să se finalizeze lucrările la acoperiş şi să se înceapă cele de finisare la exterior şi la interior.

La finalul evenimentului de astăzi, toţi cei prezenţi au fost binecuvântaţi de ierarhul locului.

La rândul lor, cadrele militare au mulţumit Arhipăstorului Dunării de Jos pentru purtarea lor în rugăciuni, dragostea de părinte duhovnicesc şi grija manifestată permanent pentru cei ce slujesc patria.

Pr. Rareș Bucur

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook