Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Parohia „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ din municipiul Brăila a desfăşurat astăzi, 11 mai 2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, o activitate filantropică pentru 50 de persoane vârstnice asistate în cadrul Fundaţiei „Lumina“ din municipiul Brăila.

Activitatea a fost desfăşurată în contextul Anului omagial al pastoraţiei persoanelor vârstnice prin Centrul social „Sfântul Vasile cel Mare“ din cadrul acestei parohii brăilene, care, pe lângă masa caldă oferită zilnic pentru cei 30 de copii nevoiaşi din parohie, a dorit să ofere sprijin şi bătrânilor instituţionalizaţi în alte centre sociale.

Preoţii de la această parohie însoțiți de consilieri parohiali și tineri voluntari, au oferit vârstnicilor asistaţi în acest Centru social lenjerii pentru paturi, produse igenico-sanitare (şampoane, săpunuri, deodorante, pastă şi periuţe de dinţi, scutece pentru adulţi, detergenţi pentru vase şi pentru rufe) şi pachete cu alimente de primă necesitate, precum şi o masa caldă consistentă.

Produsele şi obiectele dăruite au fost procurate de preoţi, potrivit nevoilor semnalate de reprezentanţii acestei instituţii de ocrotire socială din Brăila cu care parohia are un parteneriat de mai mult timp pentru acordarea de sprijin spiritual şi material semenilor nevoiaşi instituţionalizaţi.

După ce a fost oferită masa de prânz celor 30 de copiii de la Centrul social „Sfântul Vasile cel Mare“ din cadrul parohiei „Sfinţii Arhangheli“ din Brăila, au fost pregătite celelalte daruri pentru persoanele vârstnice şi apoi transportate la sediul Fundaţiei „Lumina“ unde au fost predate responsabililor de aici pentru a fi oferite persoanelor asistate.

Sprijinul concret oferit astăzi persoanelor de vârsta a treia face parte din programele social-filantropice desfăşurat în parohiile din Arhiepiscopia Dunării de Jos în anul omagial 2023.

Valoarea ajutoarelor oferite de parohia brăileană prin această activitate filantropică a fost de 11.000 lei.

⁕⁕⁕

Fundatia „Lumina“ Braila, a fost fondata în anul 1997 printr-un parteneriat local format din autorităţi publice, instituţii descentralizate şi agenţi economici, pentru a se implica în rezolvarea problemelor unui grup ţintă bine definit: tineri crescuti până la vârsta de 18 ani în centrele de plasament, fără posibilitatea de a se integra socio-profesional în comunitate.

Ulterior, Fundatia Lumina Braila a identificat şi alte nevoi ale comunităţii şi alte grupuri ţintă: copii cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani aflaţi în risc de abandon şcolar şi familial, femei, mame şi copii-victime ale violentei domestice, persoane vârstnice ş.a.

Pentru fiecare dintre aceste categorii defavorizate s-au stabilit serviciile sociale specifice nevoilor cu care se confruntă fiecare categorie în parte şi au fost atrase fonduri pentru crearea condiţiilor de acordare a serviciilor sociale.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook