Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Seria manifestărilor comemorative dedicate Episcopului Melchisedec Ştefănescu a continuat astăzi, 16 mai, în Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu un simpozion şi o slujbă de pomenire la împlinirea a 131 de ani de la trecerea în veşnicie a marelui episcop.

Evenimentul de evocare a chipului, personalităţii şi operei episcopului Melchisedec Ştefănescu a debutat la Centrul eparhial la iniţiativa şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, cu participarea cadrelor didactice şi a tinerilor studenţi şi masteranzi de la Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi, a membrilor Permanenţei Consiliului eparhial şi a clerului de la Catedrala Arhiepiscopală.

În cuvântul encomiastic al chiriarhul Dunării de Jos a fost evidenţiată activitatea prolifică a   vrednicului ierarh şi au fost prezentate numeroasele ctitorii realizate în timpul păstoririi sale.

Părintele Arhiepiscop a arătat că recunoaşterea meritelor şi recunoştinţa faţă de patriotul, ierarhul academician şi eruditul dascăl al istoriei şi culturii româneşti se pot vedea astăzi şi prin multitudinea de instituţii, centre de cultură şi aşezăminte care îi poartă numele.

Cu acest prilej, a fost amenajată o expoziţie de carte şi documente vechi din patrimoniul arhivei şi bibliotecii Centrului Eparhial.  

În continuare, în capela din incinta Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ap. Andrei“ din Galaţi a fost săvârşit un Parastas pentru marele ierarh al Bisericii noastre, vrednicul de pomenire Episcop Melchisedec Ştefănescu al Dunării de Jos.

La slujba din capela instituţiei de învăţământ teologic au participat cadre didactice, elevi seminarişti şi membrii comisiei ARACIP, aflaţi în aceste zile la Galaţi pentru evaluarea externă periodică şi asigurarea calității în unitățile de învătământ preuniversitar.

După rugăciunea din locaşul de cult, ierarhul locului i-a binecuvântat pe toţi cei prezenţi şi le-a oferit daruri elevilor.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook