Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Arhiepiscopia Dunării de Jos a continuat astăzi, 16 mai, seria manifestărilor comemorative dedicate Episcopului Melchisedec Ştefănescu, cu un eveniment spiritual şi cultural prin care a fost evocat chipului, personalitatea şi opera episcopului Melchisedec Ştefănescu la împlinirea a 132 de ani de la trecerea în veşnicie a marelui episcop.

Cu acest prilej, în Capela din incinta Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Andrei“ din Galaţi a fost săvârşită o slujbă de pomenire pentru vrednicul ierarh.

La evenimentul comemorativ a participat Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, cadre didactice şi elevii seminarişti de la clasele primare, gimnaziale şi liceale.

În cuvântul adresat celor prezenţi, Părintele Arhiepiscop Casian a evidenţiat activitatea prolifică a vrednicului de pomenire Episcop Melchisedec Ştefănescu, cel dintâi ierarh al Dunării de Jos (1864-1878), organizatorul teritoriului canonic al eparhiei şi cel care mută de la Ismail la Galaţi atât Centrul eparhial, cât şi Seminarul Teologic.

De asemenea, Înaltpreasfinţia Sa a arătat că recunoaşterea meritelor şi recunoştinţa faţă de patriotul, ierarhul academician şi eruditul dascăl al istoriei şi culturii româneşti se pot vedea astăzi şi prin multitudinea de instituţii, centre de cultură şi aşezăminte care îi poartă numele.

La finalul momentelor din locaşul de cult, ierahul locului i-a binecuvânta pe toţi cei prezenţi şi le-a oferit daruri elevilor.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook