Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica vindecării slăbănogului de la scăldătoarea Vitezda, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a săvârşit Sfânta Liturghie în Catedrala arhiepiscopală din Galaţi.

La slujbă au participat persoane cu handicap locomotor din municipiul Galaţi, precum şi numeroşi credincioşi.

În cadrul Sfintei Liturghii, chiriarhul Dunării de Jos a rostit rugăciuni speciale pentru vindecarea de boli şi neputinţe trupeşti.

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa a explicat înțelesurile evangheliei citită astăzi, de la Sfântul Apostol Ioan, capitolul 5, versetele de la 1 la 15, în care se relatează despre vindecarea bolnavului de la Scăldătoarea Vitezda, aflat în suferinţă de 38 de ani.

Ierarhul Dunării de Jos i-a îndemnat pe credincioşi să îi ajute şi să îi sprijine pe semenii lor aflaţi în încercări, în suferinţe şi în boli şi împreună cu preoţii şi cu medicii, care şi astăzi, dar şi în celelalte zile sunt apostoli ai iubirii şi ai tămăduirii.

La momentul cuvenit, mai mulți copii prezenți la slujbă, dar și credincioși cu dizabilități, au fost împărtășiți cu Sfintele Taine.

Cei prezenţi astăzi la Catedrala arhiepiscopală s-au bucurat şi de prezenţa în mijlocul lor a celebrului neurochirurg Leon Dănăilă.

Medicul Leon Dănilă s-a aflat în aceste zile la Galaţi ca invitat special al chiriarhului Dunării de Jos la conferinţa preoţească semestrială a preoţilor din protopopiatele Galaţi  Brăila.

După Sfânta Liturghie, cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Casian, distinsul academician a transmis credincioşilor câteva sfaturi practice pentru o viaţă echilibrată, sănătoasă şi cu bucurii netrecătoare. În cuvântul său, medicul a arătat că între multele beneficii pe care credinţa în Dumnezeu şi priceperea medicală le aduc în viaţa oamenilor, se numără redobândirea sănătăţii sufleteşti şi trupeşti şi reaşezarea fiinţei umane pe făgaşul normal al existenţei sale.

În continuare, în parcul Reședinței arhiepiscopale a avut loc o acţiune pastoral-misionară şi social-filantropică pentru persoanele cu deficienţe locomotorii din cadrul Asociaţiei persoanelor cu handicap „Sporting Club“ Galaţi.

La agapa tradiţională organizată în curtea Reşedinţei arhiepiscopale prin contribuţia Centrului eparhial au participat 30 de persoane cu disabilităţi împreună cu însoţitorii lor.

Între cei prezenţi s-a aflat şi tânărul Mircea Marian Petria, în vârstă de 33 de ani, multiplu campion paralimpic la atletism.

Persoanele respective au fost îndrumate şi ajutate de studenţi voluntari din cadrul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie, Secţia Asistenţă Socială.

La final, Părintele Arhiepiscop le-a dăruit celor prezenţi pachete cu alimente de primă necesitate în valoare de 1500 lei.

⁕⁕⁕

Asociaţia Persoanelor cu Handicap „Sporting Club“ Galaţi este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, umanitară, cu specific social și sportiv, înfiinţată în anul 1992 la iniţiativa unui grup de persoane cu handicap fizic hotărât să apere drepturile persoanelor cu dizabilităţi prevăzute în legislaţia română şi europeană, precum şi în alte documente programatice.

Asociaţia numără în prezent peste 700 de membri și deţine un centru de zi licențiat care este frecventat de aproximativ 100 de persoane lunar din municipiul şi judeţul Galaţi pentru servicii de fizioterapie, kinetoterapie şi consiliere juridică. Prioritate pentru serviciile gratuite oferite de centru îl au persoanele cu dizabilități care se confruntă cu o situaţie financiară precară, cu o situație de criză și/sau expuși riscului de a fi marginalizați, excluși din familie și societate.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook