Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Mitropolia Munteniei și Dobrogei Arhiepiscopia Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În calendarul activităţilor şcolare, ora de Religie beneficiază, începând cu acest an, de organizarea la nivel naţional a unei Olimpiade pentru această diciplină.

În cadrul Colegiului Naţional „Vasile Alexandri” din municipiul Galaţi şi, respectiv, la Şcoala Gimnazială nr. 2 din municipiul Brăila s-a desfăşurat în ziua de sâmbătă, 21 martie 2009, faza judeţeană a Olimpiadei la disciplina Religie, pentru clasele VII-XII. La acest concurs au luat parte peste 400 de elevi de la şcolile din cele două judeţe ale Episcopiei Dunării de Jos, care au parcurs fazele intermediare, dovedind atât o bună asimilare a învăţăturii de credinţă creştin-ortodoxe, cât şi râvnă pentru transpunerea acesteia în propria viaţă.

Preasfinţitul Episcop Casian al Dunării de Jos s-a întâlnit, în amfiteatrul Colegiului „Vasile Alexandri” din Galaţi, cu elevii participanţi la concurs, pe care i-a binecuvântat şi i-a felicitat pentru rezultatele obţinute până acum. De asemenea, PS Sa a accentuat şi i-a îndemnat pe tineri să se implice în viaţa bisericii parohiale prin participarea la sfintele slujbe, la programul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor”, precum şi la activităţile de sprijinire a persoanelor aflate în suferinţă.

Eparhia Dunării de Jos va oferi tuturor elevilor prezenţi la faza judeţeană o diplomă de participare.

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook