Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 13 martie 2011, la Duminica Ortodoxiei, în Arhiepiscopia Dunării de Jos s-au desfăşurat ample manifestări liturgice şi cultural-misionare.

Sărbătoarea a început cu săvârşirea Sfintei Liturghii la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi de către  Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de preoţi şi diaconi, de numeroşi credincioşi gălăţeni, de un număr impresionant de copiii şi tineri, precum şi de persoanele cu deficienţe de auz şi vorbire din Galaţi.

După Sfânta Liturghie a urmat tradiţionala procesiune cu icoane de la Catedrală până la vechiul Palat episcopal, actualul Muzeu de Arte Vizuale, unde a avut loc un vernisaj de icoane intitulat „2011 Anul Sfântului Botez şi al Sfintei Cununii în iconografie”.

În deschidere elevii Seminarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi, au susţinut un scurt moment artistic, care a constat în interpretarea de cântece specifice perioadei Triodului.

Programul a continuat cu prezentarea icoanelor realizate tinerii iconari de la „Clubul Copiilor” din Tecuci, „Palatul Copiilor” din Galaţi, „Palatul Copiilor” din Brăila, Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi, secţia patrimoniu şi pictură bisericească, Cercul de pictura „Sf. Cuv. Parascheva” din parohia Lieşti, judeţul Galaţi, Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin” din Galaţi, Liceul de Artă „Haricleea Darcle” din Brăila, precum şi de studenţii Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Ca semn al aprecierii şi încurajării pentru talentul şi pasiunea lor, au fost înmânate 72 de premii celor mai merituoşi dintre tinerii iconari. În încheiere chiriarhul locului a vorbit despre însemnătatea şi rolul icoanelor în biserici şi în casele credincioşilor şi a mulţumit tuturor celor care s-au implicat în înfrumuseţarea acestei zile.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook