Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 30 martie a.c., în Sala „Episcop Melchisedec Ştefănescu” din cadrul Centrului Eparhial al Dunării de Jos, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, a fost deschisă seria conferinţelor organizate de A.S.C.O.R. Galaţi în perioada Postului Mare.

Invitatul acestei primei seri de convorbiri duhivniceşti, desfăşurate sub genericul „Lumina Tainei Sfântului Botez în urcuşul spre Înviere”, a fost chiriarhul Dunării de Jos, care a vorbit despre importanţa Tainelor de iniţiere şi în special a Tainei Sfântului Botez în drumul credincioşilor spre Împărăşia Cerurilor.

De asemenea, Înaltpreasfinţia Sa a amintit faptul că în prima jumătate a anului „2011-Anul omagial al Sfântului Botez şi al Sfintei Cununii”, se va vorbi despre botezul creştin sub toate aspectele lui: liturgic, educaţional, social-filantropic şi pastoral-misionar.

Pe lângă membrii A.S.C.O.R., la eveniment au mai fost prezenţi responsabili ai secţiei de tineret din parohii, tineri din parohiile gălăţene însoţiţi de preoţii lor, membrii ai Ligii Studenţilor din Galaţi, studenţi teologi, profesori de religie şi elevi ai Seminarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi.

În urma acestor discuţii şi conferinţe, credincioşii comunităţilor parohiale, împreună cu preoţii şi asistenţii sociali se vor putea implica activ în viaţa comunităţii prin identificarea persoanele nebotezate şi împreună vor face pregătirile necesare în vederea încreştinării lor.

Totodată, rolul acestor discuţii şi conferinţe este de a aduce lămuriri tinerilor şi tuturor credincioşilor, confruntaţi cu multitudinea de probleme din zilele noastre, despre importanţa Tainei Sfântului Botez ca prim pas în vederea integrării în comunitatea Bisericii, toate având ca scop dobândirea Împărăţiei Cerurilor.

La final au fost adresate întrebări practice vizănd slujba Tainei Sfântului Botez, rolul spiritual al naşilor în educarea spirituală a pruncilor şi copiilor, despre importamţa armoniei familiei în marea familie creştină a Bisericii, pentru creşterea echilibrată a tinerei generaţii, precum şi despre alte aspecte privind alegerea numelui la botez, catehizarea părinţilor şi naşilor înainte de săvârşirea acestei Sfinte Taine.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook