Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Între  proiectele pastoral-misionare pentru anul 2013 înscrise în calendarul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, se numără şi organizarea, în fiecare protopopiat al Eparhiei, a unor cursuri de îndrumare liturgică, pastoral-misionară, educaţional-catehetică şi administrativ-gospodărească pentru preoţi şi cântăreţii bisericeşti.

Acestea s-au desfăşurat  în perioada 12-14 martie a.c. cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos şi au fost dedicate îndeosebi preoţilor care slujesc în parohii cu un număr redus de credincioşi sau care provin din parohii sensibile din punct de vedere misionar.

Totodată, la fiecare protopopiat, au fost organizate şi cursuri de perfecţionare şi aprofundare pentru cântăreţii bisericeşti din eparhie în vederea îmbunătăţirii cântării bisericeşti la strană, dar şi de formare a corurilor de copii pentru toată perioada liturgică a Postului Mare.

Pe parcursul celor trei zile, atât preoţii desemnaţi, cât şi cântăreţii bisericeşti, au participat la Sfânta Liturghie şi/sau la programul liturgic special specific perioadei în care ne aflăm (miercuri, 13 martie fiind zi aliturgică), după care au luat parte la cursurile propriu-zise.

Comisiile pentru organizarea şi desfăşurarea acestor cursuri la protopopiate au avut în componenţă câte  un membru al Permanenţei Consiliului eparhial, un preot profesor din cadrul şcolilor teologice eparhiale, un preot cu activitate pastoral misionară reprezentativă din cadrul protoieriilor, un profesor-coordonator al cursurilor pentru cântăreţi bisericeşti, precum și protoiereul din Protopopiatul respectiv.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook