Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a fost săvârşită slujba de sfinţire a noii troiţe din incinta Penitenciarului Galaţi.

Programul a debutat în capela „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“, prin oficierea Sfintei Liturghii şi a Acatistul Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena de către preoţii capelani, în prezenţa persoanelor private de libertate şi a cadrelor acestei instituţii.

Pc. pr. Eugen Buruiană, protoiereu de Galaţi, delegatul Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, împreună cu preoţi slujitori ai municipiului Galaţi, au săvârșit slujba de sfinţire a troiţei celei noi şi parastasul pentru eroii neamului românesc.

Aceasta a fost  confecţionată în atelierele de tâmplărie şi pictură din cadrul Penitenciarului, exclusiv de către persoane private temporar de libertate. Lemnul provine din vechea construcţie a penitenciarului, impecabil conservat de 130 de ani.

Troiţa, ridicată în memoria victimelor regimului comunist, a fost amplasată în sectorul administrativ al Penitenciarului, în imediata apropiere a Comandamentului.

La final, prin grija parohiilor „Sf. Antim“ și „Sf. Cruce“ din Galaţi, programul liturgic și pastoral-misionar a fost completat cu o activitate social-filantropică, prin care  persoanele private de libertate prezente au primit pachete cu alimente, obiecte de igienă personală, articole de îmbrăcăminte, dar și daruri de suflet – cărţi de rugăciune şi iconiţe.

La eveniment au participat membri ai Societăţii Civile şi membri ai Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici.

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook