Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos a fost ieri seară (17 martie 2017) gazda unui eveniment cultural de excepţie: lansarea volumului „La lumina opaiţului. Portrete. Consemnări. Amintiri“, apărut la finele anului 2016, la Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos, având ca autor pe Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

Textele cuprinse în volum sunt diverse, din punct de vedere al provenienţei (articole de revistă, studii academice, evocări, comemorări etc.) însă inteligent ordonate, în aşa fel încât a rezultat un capitol dedicat Sfinţilor, altul Ierarhilor, apoi monahilor, profesorilor de Teologie, preoţilor, personalităţilor culturale şi laice contemporane.

Evenimentul, moderat de Mirel Bănică, cercetător în cadrul Institutului de Istorie a Religiilor al Academiei Române, a adunat în Sala Mare a Muzeului numeroase personalităţi ale vieţii culturale gălăţene, jurnalişti, scriitori şi preoţi.

După luările de cuvânt prin care invitaţii şi-au exprimat impresiile şi trăirile profunde pe care le-au simţit cu prilejul lecturării acestei cărţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a oferit  celor prezenţi un cuvânt de binecuvântare.

Seara s-a încheiat cu intonarea imnului „Lumină lină“ la lumina opaiţului, după care ierarhul a dăruit celor doritori autografe însoţite de un scurt cuvânt de suflet.

 

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook