Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 23 martie 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în cadrul programelor misionare şi social-filantropice din perioada Postului Mare, parohia Slobozia Blăneasa din judeţul Galaţi, a fost gazda programului social-filantropic „Sănătate pentru sate”, organizat de Protoieria Tecuci şi dedicat comunităţii creştine din această parohie.

Programul a debutat cu săvârşirea Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfinţite de către un sobor de 7 preoţi din cercul misionar coordonat de pc. pr. Ioan Filimon. La slujbă au participat numeroşi credincioşi, precum şi elevii claselor primare din localitate, care, la momentul rânduit au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

După Sfânta Liturghie a fost oficiată slujba Sfântului Maslu, la care au fost prezente şi cadrele medicale voluntare, participante la această activitate misionară şi social filantropică.

La final, credincioşii au primit daruri de alimente, fructe şi dulciuri, icoane, biblii, cărţi de rugăciune şi alte daruri de suflet.

Într-un spaţiu special amenajat, dna doctor Laura Violeta Căpraru, membră în Asociaţia Medicilor Creştini Ortodocşi, filiala Tecuci, a oferit gratuit consultaţii medicale unui număr de 60 bolnavi, bătrâni şi fără ajutor, aflaţi în evidenţele speciale ale parohiei punând la dispoziţia bolnavilor întreaga aparatură necesară.

De asemenea, prin grija Protoieriei Tecuci şi a farmaciei Gifarm din Tecuci, au fost oferite medicamente gratuite în valoare de 2.600 lei.

Slujirea misionară a fost prelungită din biserică la casele unor credincioşi bătrâni, bolnavi şi neputincioşi, care au primit din partea Consiliului şi Comitetului parohial daruri de alimente și  obiecte de uz casnic.

Tot astăzi, la parohia Ireasca, protopopiatul Nicoreşti, s-au desfăşurat activităţi misionare şi social-filantropice.

După ce în biserica parohială a fost săvârşită Sfânta Liturghie şi Taina Sfântului Maslu a avut loc slujba de binecuvântarea a lucrărilor de reabilitare şi modernizare efectuate la Grădiniţa parohială „Sfinţii Împăraţi” din satul Ireasca, comuna Gohor, judeţul Galaţi, cu sprijinul Centrul eparhial, în perioada iulie 2017 – martie 2018.

În semn de recunoștință pentru sprijinul acordat de Arhiepiscopia Dunării de Jos, copiii au prezentat un frumos program artistic ce a contat în recitări de poezii și interpretării de cântece patriotice și religioase.

În prezent la Grădiniţa parohială din localitatea Ireasca sunt înscrişi 13 copii care provin din familii cu posibilităţi materiale reduse, dar întrucât Grădiniţa din comuna Gohor a intrat într-un proces de reabilitare, cei 27 de copii au fost aduşi la Ireasca pentru continuarea activităţilor educaţionale.      

Cu acest prilej, în cadrul dispensarului parohial de la Ireasca s-a desfăşurat programul social-filantropic „Sănătatea pentru sate”, unde medicul George Flutur a acordat asistenţă medicală pentru mai multor persoane nevoiaşe din parohie.

La final, preoții participanți la eveniment s-au deplasat la locuințele unor persoane nevoiașe, oferindu-le pachete cu alimente neperisabile.

Activitățile de astăzi se înscriu în calendarul misionar eparhial prevăzut pentru perioada Postului Mare, conform căruia în parohiile sărace din eparhie se vor oficia slujbe şi vor fi organizate caravane medicale şi activităţi de întrajutorare a persoanelor nevoiaşe.

Astăzi, 25 martie 2018, programul misionar și social-filantropic „Sănătate pentru sate“ a continuat la Mănăstirea „Sfinţii Trei Ierarhi şi Sfântul Voievod Ştefan cel Mare“ - Toflea din județul Galați.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook