Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu prilejul sărbătorii Bunei Vestiri, istorica biserică din Galaţi care îşi sărbătoreşte hramul este cercetată de o mare mulţime de credincioşi din municipiu.

Programul pastoral-liturgic, misionar-educaţional şi social-filantropic organizat de parohie, cu prilejul hramului, a debutat în seara zilei de 24 martie, prin oficierea Vecerniei cu Litie şi a Acatistului Bunei Vestiri, de către un sobor de preoţi gălăţeni.

A doua zi, alături de sfinţiţii slujitori, la Sfânta Liturghie au luat parte, într-o atmosferă de adâncă evlavie, membrii organismelor parohiale, profesori, elevi, dar şi numeroşi credincioşi din parohie şi nu numai. În cadrul Sfintei Liturghii au fost pomeniţi  preoţii mai înainte-slujitori la acest Sfânt Altar, împreună cu ctitorii, binefăcătorii şi enoriaşii acestei parohii, trecuţi la cele veşnice.

După Sfânta Liturghie, parohia a derulat o amplă activitate social-filantropică la Maternitatea „Buna Vestire“ din municipiu, instituţie medicală cu care se află într-un parteneriat tradiţional, fructuos. Acţiunea a vizat susţinerea tinerelor mame, care au primit de curând dar de prunci, în semn de dragoste şi apreciere pentru jertfa pe care acestea o aduc pe altarul familiei şi al Bisericii.

Într-un spațiu special amenajat, preoții din slujirea socială au săvârșit slujba aghesmei la care au participat medici, asistente medicale, infirmiere, precum și mamele internate în această instituție medicală.

Activitatea de astăzi de la Maternitatea din Galați s-a încheiat cu binecuvântarea mamelor în saloane și  oferirea de pachete cu alimente și diverse produse de îngrijire pentru copii.

Un program asemănător a fost organizat şi de parohia „Buna Vestire“ din Brăila, la maternitatea din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiu. Cele 40 de mame şi copiii internați au primit kituri igienice şi alte daruri duhovniceşti. Preoţii au rostit rugăciuni de sănătate pentru copii şi le-au încurajat şi binecuvântat pe tinerele mame.

Activităţile au fost realizate prin implicarea multor voluntari, îndeosebi elevi şi studenţi, sub coordonarea Sectorului Social Misionar al Centrului Eparhial, cu implicarea preoţilor parohi şi a membrilor Consiliilor şi Comitetelor Parohiale.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook