Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În după-amiaza zilei de 29 martie a.c., cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în Sala de expoziții temporare „Sergiu Dumitrescu“ a Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine la Dunărea de Jos a fost vernisată Expoziţia  „Ouă încondeiate - de la simbolistică la meșteșug“.

Evenimentul a fost organizat de Muzeul Eparhiei Dunării de Jos în colaborare cu Centrul Cultural „Dunărea de Jos“ din Galați și Muzeul Național al Ouălor Încondeiate din Ciocănești.

Prezent la eveniment, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian a adresat un cuvânt de binecuvântare și de apreciere pentru efortul depus în păstrarea, conservarea și transmiterea mai departe a tradițiilor acestui popor credincios.

La vernisajul expoziției au participat  personalității ale vieții culturale gălățene, profesori, preoți și credincioși din oraș, dar și numeroși copii de la școlile gălățene.

Vizitatorii au putut admira și înțelege simbolistica și tehnica de realizare a mai multor categorii de ouă, între care a ouălor roșii, încondeiate, închistrite și cu mărgele.

Expoziția se doreşte a fi nu numai o incursiune în tradițiile din perioada Pascală a românilor, ci şi o readucere în actualitate a unui meșteșug ce datează de foarte mult timp.

Expoziţia va rămâne deschisă publicului până la data de 5 mai 2018.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook