Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Ca şi în anii precedenţi,  la Duminica Sfintei Cruci, Arhiepiscopia Dunării de Jos, prin preoţii slujitori, membrii organismelor parohiale şi tineri voluntari, a organizat ample manifestări pastoral-misionare şi social-filantropice în cadrul unor instituţii sociale – spitale, aziluri de bătrani, cămine de copii, penitenciare – înţelese ca prelungire a puterii izvorâte din razele Sfintei Cruci de la Sfintele Altare către altarele vii, fraţii şi surorile aflaţi în boală, în suferinţă şi în lipsuri.

La Catedrala Arhiepiscopală din Galați, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a participat la  procesiunea cu racla ce adăposteşte o părticică din lemnul Sfintei Cruci, aflată în patrimoniul sacru al eparhiei, procesiune ce a fost urmată de rânduiala specială de scoatere a sfintei cruci spre închinare și de Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare.

Toți credincioşii prezenți la Sfânta Liturghie oficiată de Chiriarhul Dunării de Jos s-au putut închina şi săruta lemnul de viaţă făcător al Sfintei Cruci.

Ca și în duminica precedentă, astăzi au fost adușila slujbă alți 20 de copii cu autism, membri ai „Centrului de zi pentru copii cu autism“ din Galați, cu sprijinul și implicarea Filialei Galați a Societății Naționale a Femeilor Ortodoxe Române.

La momentul cuvenit, cei 20 de copii speciali din comunitatea gălățeană, împreună cu alți copii și credincioși au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

În cuvântul de învățătură Părintele Arhiepiscop a îndemnat credincioşii, ca prin rugăciune şi efort duhovnicesc personal, toţi cei aflaţi în suferinţă să-şi poarte crucea cu mulţumire şi, în acelaşi timp, cei ce au posibilităţi mai mari să ofere sprijinul lor celor ce sunt în nevoi și în suferințe.

În continuarea programului de astăzi, bolnavii internaţi la Spitalulde Pneumoftiziologie (TBC) din Galaţi au primit vizita preoţilor, membrilor organismelor parohiale şi voluntarilor din cadrul capelei spitalului și ai parohiei „Sf. Spiridon“ din municipiul Galați.

După săvârșirea Sfintei Liturghii în capela unității medicale, în cooperare cu conducerea spitalului, preoții și voluntarii implicați în această acțiune umanitară s-au deplasat mai întâi către Secția de pediatrie, unde au cercetat la paturile lor copiii bolnavi, după care au mers către Secția de terapie a spitalului în care sunt internați adulții bolnavi.

Toți au fost încurajaţi şi binecuvântaţi să poată purta pe mai departe crucea suferinţei lor.

De asemenea, bolnavii au primit din partea preoților, pachete cu alimente neperisabile, dulciuri, iconiţe şi alte daruri de suflet.

În același timp, potrivit calendarului activităților planificate în cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, în Duminica Sfintei Cruci, s-au desfășurat activități social-filantropice și la alte centre sociale și instituții medicale din cele două municipii ale Eparhiei, Galați și Brăila, prin implicarea exemplară a mai multor parohii desemnate.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook