Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Miercuri, 2 martie 2022, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a instalat un nou protoiereu pentru protopopiatul Însurăţei, judeţul Brăila.

Evenimentul s-a desfăşurat în biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ din vecinătatea sediului protoieriei Însurăţei.

În deschiderea ceremoniei de hirotesie, ierarhul Dunării de Jos şi noul protoiereu au săvârşit slujba Paraclisului Maicii Domnului în faţa Icoanei Maicii Domnului, în  prezenţa clericilor din cadrul acestui protopopiat.

După cuvenitele rugăciuni, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian l-a hirotesit în demnitatea de protoiereu pe seama Protoieriei Însurăţei pe preotul George Ionuţ Albu de la parohia Mihai Bravu, judeţul Brăila.

Chiriarhul Dunării de Jos i-a oferit noului protoiereu de Însurăţei bedernița, brâul roșu şi crucea pectorală, după care a fost semnată gramata chiriarhală şi au fost rostite cuvântările specifice acestui moment festiv.

În cuvântul adresat, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre urcuşul duhovnicesc al postului ce urmează a începe de săptămâna viitoare, îndemnându-i totodată pe toţi cei prezenţi la sporirea rugăciunii şi la intensificarea solidarităţii umane faţă de semenii aflaţi în greutăţi şi încercări.

De asemenea, Înaltpreasfinţia Sa i-a mulţumit preotului Constantin Dumitru, fostul protopop de Însurăţei, pentru întreaga activitate misionară desfăşurată în cei aproape 20 de ani în care a condus preoţii din această unitate administrativă a Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Şi preotul George Ionuţ Albu, noul protoiereu din această zonă a Câmpiei Bărăganului, a mulţumit ierarhului locului pentru încrederea acordată, arătându-şi disponibilitatea pentru lucrare eficientă şi adaptată cât mai bine contextului actual din societatea noastră.

La final, ierarhul Dunării de Jos le-a oferit preoţilor prezenţi cartea Înaltpreasfinţiei Sale „Plugărie din ţarina inimi“ şi pubilicaţia misionară a eparhiei „Călăuză ortodoxă“, ambele apărute în aceste zile la Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook