Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Joi, 3 martie 2022, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a instalat un nou protoiereu pentru Protopopiatul Tecuci, judeţul Galaţi.

Evenimentul s-a desfăşurat în biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe“ din municipiul Tecuci.

În deschiderea ceremoniei de hirotesie, ierarhul Dunării de Jos şi noul protoiereu au săvârşit slujba Paraclisului Maicii Domnului în faţa Icoanei Maicii Domnului, în  prezenţa clericilor din cadrul acestui protopopiat.

După cuvenitele rugăciuni, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian l-a hirotesit în demnitatea de protoiereu pe seama Protoieriei Tecuci pe preotul Cornel Păduraru de la Parohia Barcea Nouă, judeţul Galaţi.

Chiriarhul Dunării de Jos i-a oferit noului protoiereu de Tecuci însemnele acestei demnităţi, după care a fost semnată gramata chiriarhală şi au fost rostite cuvântările specifice acestui moment festiv.

În cuvântul adresat cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre desemnarea celor cinci noi protoierei în Arhiepiscopia Dunării de Jos ca o chemare la sporită şi împreună lucrare cu cei care i-au precedat în această activitate şi cu toţi preoţii jertfelnici din eparhie.

Ierarhulul a mai arătat că programul de rugăciune şi de filantropie din pandemie trebuie să fie transferat acum pentru pacea în lume, armonie şi reînvierea dragostei între semeni.

De asemenea, Înaltpreasfinţia Sa i-a mulţumit preotului Gheorghe Joghiu, fostul protopop de Tecuci, pentru întreaga activitate misionară desfăşurată în cei 23 de ani în care a condus preoţii din această unitate administrativă a Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Noul protoiereu i-a mulţumit ierarhului locului pentru încrederea acordată şi chemarea la această nouă responsabilitate, arătându-şi disponibilitatea pentru lucrare misionară eficientă şi adaptată cât mai bine contextului actual din societatea noastră.

La final, ierarhul Dunării de Jos le-a oferit preoţilor prezenţi cartea Înaltpreasfinţiei Sale „Gânduri din visteria inimii“ şi pubilicaţia misionară a eparhiei „Călăuză ortodoxă“, ambele apărute în aceste zile la Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

⁕⁕⁕

Preotul Nelu Cornel Păduraru, s-a născut în data de 21 iulie 1970 în localitatea Târgu Bujor, județul Galați, din părinții Mircea și Mitrița Păduraru, fiind ultimul din cei patru frați.

După ce a absolvit cursurile școlii generale din comuna Băleni, județul Galați, a urmat cursurile Seminarului Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul“ din Buzău, și apoi pe cele ale Facultății de Teologie „Justinian Patriarhul“ din București, pe care a absolvit-o în anul 1994.

Între anii 1992-1994 a activat ca pedagog la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Andrei“ din Galați, iar între anii 1993-1994 a fost diacon onorific pe seama Catedralei „Sf. Nicolae“ din Galați.

În anul 2021 a obținut Gradul I în preoție cu lucrarea „Parohia Barcea Nouă - trecut și actualitate“, primind nota 10.

În data de 14 august 1994, din mila lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, a fost hirotonit preot pe seama Parohiei Barcea Nouă din cadrul Protopopiatului Tecuci, unde slujește și în prezent.

În perioada 2020-2022, a deținut funcția de secretar protopopesc.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook