Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei“ din Galaţi a găzduit astăzi, 12 martie 2022, etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale interdisciplinare de limba și literatura română și religie „Cultură şi spiritualitate românească“.

Evenimentul a debutat în capela instituţiei de învăţământ, unde Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în prezenţa inspectorului şcolar de la disciplina Religie din cadrul ISJ Galaţi, a cadrelor didactice şi a elevilor paricipanţi la olimpiadă, a rostit rugăciuni către Milostivul Dumnezeu şi a ţinut un cuvânt de binecuvântare şi de apreciere interesul pe care tinerii îl arată faţă de cele două discipline şcolare şi anume,limba şi literatură română şi religie.

În continuare, chiriarhul Dunării de Jos a purtat un dialog de suflet cu elevii veniţila seminarul gălăţean pentru a participa la concurs şi le-a oferit acestora cărţi de rugăciune şi iconiţe.

De la capelă, profesorii evaluatori împreună cu elevii au mers în sălile de concurs pregătite pentru susţinerea probelor cu subiecte care au avut în vedere evaluarea nivelului competenţelor dobândite atât prin educaţie formală, cât şi nonformală și informală, şi care vizează capacitatea de abordare interdisciplinară a tematicii propuse.

Chiriarhul Dunării de Jos a trecut pe la fiecare sală pentru a-i încuraja pe toţi participanţii de la acest concurs.

Olimpiada valorifică personalitatea culturală deschisă, flexibilă a elevului capabil de performanţă din învăţământul preuniversitar și se adresează elevilor creativi, cu un orizont cultural adecvat vârstei, care pot valorifica elemente de antropologie culturală din programele disciplinelor limba şi literatură română şi religie.

La acest concurs şcolar au participat 157 de elevi din judeţul Galaţi, de la clasele a 5-a până la clasele a 12-a.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook