Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În cadrul Programului Naţional al Olimpiadelor Şcolare, astăzi 19 martie 2022, Inspectoratele Judeţene Galaţi şi Brǎila,în parteneriat cu Arhiepiscopia Dunării de Jos, au desfăşuratet apa judeţeanǎ a Olimpiadei de Religie.

Probele de concurs au fost organizate pentru elevii de la clasele de gimnaziu şi pentru cei de la clasele de liceu, cu alocarea unui timp de 3 ore pentru rezolvarea subiectelor.

La Galaţi, concursul s-a desfăşurat la Colegiul Naţional „Costache Negri“ şi a reunit 300 elevi competitori de la şcolile din cuprinsul judeţului Galaţi.

La eveniment a fost prezent şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care i-a binecuvântat pe elevii participanţi, le-a oferit cărţi de rugăciune şi a trecut pe la sălile de concurs pentru a-i încuraja.

De asemenea, întregul corp profesoral şi îndrumătorii acestor tineri au primit aprecieri din partea ierarhului Dunării de Jos pentru exemplara implicare şi organizare a concursului naţional în cadrul acestei etape judeţene.

Această olimpiadă constituie un bun prilej de a evidenţia activităţile elevilor şi participarea activă a lor la disciplina religie, precum şi implicarea exemplară a profesorilor de specialitate în procesul didactic şi instructiv-educativ.

La Brăila, gazda concursului pentru cei 251 de elevi participanţi a fost Şcoala Gimnazială „Ion Creangă“ din acest municipiu.

Mesajul de binecuvântare şi încurajare al Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian a fost transmis elevilor la Brăila de preotul protoiereu Ştefan Constandache şi doamna Elena Cocîrlea, inspector pentru disciplina Religie.

Subiectele pe care elevii le-au tratat au fost elaborate de către o comisie de profesori metodişti, pe baza programei anuale de studiu, pentru fiecare judeţ în parte şi au vizat atât conţinutul disciplinei Religie, pentru nivelele de clasǎ V-XII, dar au avut şi menirea de a pune în valoare capacitǎţile de creativitate, sintezǎ şi actualizare, în contextul societǎţii moderne, privind cunoştinţele dobândite de elevi la disciplina Religie.

Comisiile de evaluare au fost alcǎtuite conform Metodologiei, din profesori de Religie cu gradele didactice I şi II în învăţământ, din cele douǎ judeţe.

Primii optclasaţi, din fiecare judeţ, vor participa la etapa naţionalǎ a Olimpiadei care se va desfăşura în acest an în luna aprilie.

Pr. Rareş Bucur

 

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook