Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În contextul actual în care foarte mulţi refugiaţi din Ucraina caută să-şi salveze viaţa, alegâd să fugă din faţa necruţătorului război izbucnit în patria lor, Arhiepiscopia Dunării de Jos, prin preoţii şi credincioşii inimoşi din această eparhie, continuă să ofere sprijin concret ucrainenilor greu încercaţi.

Astăzi, 24 martie 2022, în ajunul sărbătorii Bunei Vestiri, Centrul eparhial şi două protopopiate din cadrul Eparhiei Dunării de Jos au desfăşurat o nouă acţiune de ajutorare a refugiaţilor care ajung în ţara noastră prin vama de la Isaccea, judeţul Tulcea, dar şi pentru unităţile medicale, azilurile de bătrâni şi orfelinatele din zona Ismail, Ucraina.

Astfel, la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, în ajunul sărbătorii Bunei Vestiri, Protoieria Galaţi împreună cu Protoieria Tecuci, sub coordonarea Centrului eparhial, s-au mobilizat pentru a trimite către Episcopia Tulcii, produse medicale şi igienico-sanitare, pături, îmbrăcăminte, produse de igienă personală, alimente de primă necesitate şi apă îmbuteliată, au fost dăruite Eparhiei Tulcii pentru a fi oferite cetăţenilor ucraineni greu încercaţi de nemilosul răboi.

După ce darurile au fost pregătite special la sediul Protoieriei Galaţi, acestea au fost duse peste Dunăre în Parohia „Sf. Gheorghe“ – Isaccea 1, judeţul Tulcea, pentru a fi transportate peste graniţă la cetăţenii ucraineni afalţi în unităţile medicale şi în mult instituţii de ocrotire socială din Ucraina.

Produsele au fost preluate de la Parohia Isaccea 1 de preotul protoiereu de Ismail, venit special pentru a însoţi transportul cu ajutoare în Ucraina.

Valoarea produselor oferite prin această acţiune umanitară este de  25.000 lei.

De asemenea, în vederea sprijinirii refugialiţilor ucraineni care ajung în această perioadă în Republica Moldova, Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos a virat astăzi suma de 30.000 de lei pentru Mitropolia Basarabiei şi suma de 25.000 de lei pentru Episcopia Basarabiei de Sud.

Prin implicarea preoţilor şi a voluntarilor parohiali acţiunile de ajutorare a refugiaţilor ucraineni vor continua susţinut în Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Ca de fiecare dată, ierarhul Dunării de Jos mulţumeşte slujitorilor şi credincioşilor pentru suportul real pe care îl oferă refugiaţilor în această perioadă dificilă, dar şi pentru modelul de dărnicie în momente de încercare.

Pr. Rareş Bucur

 

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook