Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Pentru al doilea an consecutiv, în Duminica Ortodoxiei s-a desfăşurat în Parohia Radu-Vodă din judeţul Brăila programul social-filantropic „Împărțim bucurie“ prin care copii voluntari au adus bucurie altor copii aflați în lipsuri materiale.

Această acțiune a luat naștere la ideea copiilor din grupul catehetic al acestei comunităţi parohiale, care din dorința de a ajuta s-au gândit să-și vândă icoanele realizate de ei, iar cu banii strânși să cumpere alimente pentru copiii din familiile nevoiașe.

Așadar, după o săptămână de pregătire duhovnicească prin participarea la slujba Canonului Sfântului Andrei Criteanul, unde elevii au înfrumusețat cântarea la strană, la finalul săptămânii copiii au împărțit bucurie semenilor lor.

După Sfânta Liturghie din prima duminică a Postului Mare, în biserica parohială a fost organizată o expoziție cu icoanele pe care elevii le-au realizat în acea săptămână.

După ce preotul paroh Cristian Lascu i-a premiat pe copiii participanţi, aceştia și-au vândut icoanele credincioșilor prezenți la slujbă. Cu banii obținuți au reuşit să facă cincisprezece pachețele cu alimente și dulciuri pe care le-au împărțit la 15 copii nevoiași din parohie.

Programul filantropic ,,Împărțim bucurie“ a luat naștere în timpul pandemiei, denumirea acestuia fiind aleasă de copiii grupului catehetic.

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook