Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea chiriarhului Dunării de Jos, ziua de 8 martie, a fost marcată astăzi la Centrul Multifuncţional de Servicii Sociale „Speranţe Pentru Vârsta a III-a“ din cadrul parohiei gălăţene „Pogorârea Sfântului Duh“ printr-un program liturgic şi misionar intitulat „Daruri pentru bunicii noştri”.

Evenimentul a fost dedicat celor 60 de bătrâni asistaţi în cadrul acestui Centru social, aflaţi în risc de marginalizare socială și care primesc îngrijiri speciale, atât la domiciliu cât și la sediul instituției.

La această sărbătoare, împreună cu bătrânii asistaţi au participat preoţii parohiei şi un grup de tineri de la Liceul Teoretic ”Emil Racoviţă” din Galaţi, veniţi cu profesorii şi îndrumătorii lor.

Programul a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii în biserica parohială şi a continuat în cantina centrului social cu săvârşirea unei slujbe de mulţumire pentru toate binefacerile primite de la Dumnezeu.

După cuvenitele rugăciuni, organizatorii au oferit vârstnicilor o agapă tradiţională şi un mini-concert de cântece specifice acestui moment festiv, bucurându-i şi totodată emoţionându-i pe toţi cei prezenţi

Tinerii participanţi au primit din partea parohiei diplome pentru implicarea în programele şi activităţile desfăşurate în perioada Postului Mare, cu precădere pentru cele desfăşurate cu prilejul Duminicii Ortodoxiei.

La final, după cuvântul adresat celor prezenţi de către coordonatorul Centrului social, vârstnicii au primit din partea liceenilor flori şi pachete cu produse de igienă personală.

Multe dintre activităţile organizate de acest Centru social sunt rodul unor frumoase şi bune colaborări dintre Parohia „Pogorârea Sfântului Duh“ şi mai multe unităţi de învăţământ din municipiul Galaţi, între acestea numărându-se şi Liceul Teoretic ”Emil Racoviţă” din Galaţi.

 Pr. Rareş Bucur

 

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook