Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 11 martie 2023, Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei“ din Galaţi a găzduit etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale interdisciplinare de limba și literatura română și religie ”Cultură şi spiritualitate românească”.

Evenimentul a debutat în capela instituţiei de învăţământ, unde Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în prezenţa inspectorului şcolar de la disciplina Religie din cadrul ISJ Galaţi, a cadrelor didactice şi a elevilor paricipanţi la olimpiadă, a rostit rugăciuni către Milostivul Dumnezeu şi a ţinut un cuvânt de binecuvântare şi de apreciere pentru interesul pe care tinerii îl arată faţă de cele două discipline şcolare şi anume, limba şi literatură română şi religie.

În continuare, chiriarhul Dunării de Jos a purtat un dialog de suflet cu elevii veniţi la seminarul gălăţean pentru a participa la concurs şi le-a oferit acestora cărţi de rugăciune, iconiţe şi diploma „Razele luminoase ale credinţei şi culturii“.

În acest cadru festiv, doamna profesoară Maria Gheorghe, în vârstă de 91 de ani, fostă directoare de şcoală şi profesoară de limba şi literatura română, iar de mai bine de 15 de ani implicată în activităţi de voluntariat, a trasmis elevilor câteva conseraţii şi sfaturi.

De la capelă, profesorii evaluatori împreună cu elevii au mers în sălile de concurs pregătite pentru susţinerea probelor cu subiecte care au avut în vedere evaluarea nivelului competenţelor dobândite atât prin educaţie formală, cât şi nonformală și informală, şi care vizează capacitatea de abordare interdisciplinară a tematicii propuse.

Chiriarhul Dunării de Jos a trecut pe la sălile de concurs pentru a-i încuraja şi susţine pe tinerii participanţi.

Olimpiada valorifică personalitatea culturală deschisă, flexibilă a elevului capabil de performanţă din învăţământul preuniversitar și se adresează elevilor creativi, cu un orizont cultural adecvat vârstei, care pot valorifica elemente de antropologie culturală din programele disciplinelor limba şi literatură română şi religie.

La acest concurs şcolar au participat 200 de elevi din judeţul Galaţi, de la clasele a 5-a până la clasele a 12-a.

 Pr. Rareş Bucur

 

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook