Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 18 martie 2023, în cadrul Programului Naţional al Olimpiadelor Şcolare, Inspectoratele Judeţene Galaţi şi Brǎila, în parteneriat cu Arhiepiscopia Dunării de Jos, au desfăşurat etapa judeţeanǎ a Olimpiadei de Religie.

Probele de concurs au fost organizate pentru elevii de la clasele de gimnaziu şi pentru cei de la clasele de liceu, cu alocarea unui timp de 3 ore pentru rezolvarea subiectelor.

La Galaţi, concursul s-a desfăşurat la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Andrei“ şi a reunit 400 elevi competitori de la şcolile din cuprinsul judeţului Galaţi.

Evenimentul a debutat în capela acestei unităţi şcolare cu oficirea Sfintei Litrughii de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în prezenţa inspectorului şcolar de la disciplina Religie, a cadrelor didactice şi a elevilor de la olimpiadă.

După slujbă, Înaltpreasfinţia Sa i-a binecuvântat pe elevii participanţi şi a adresat aprecieri întregului corp profesoral şi îndrumătorilor acestor tineri pentru exemplara implicare şi organizare a concursului naţional în cadrul acestei etape judeţene.

Această olimpiadă constituie un bun prilej de a evidenţia activităţile elevilor şi participarea activă a lor la disciplina religie, precum şi implicarea exemplară a profesorilor de specialitate în procesul didactic şi instructiv-educativ.

 

De la Galaţi, ierarhul locului a mers în celălalt mare municipiu al eparhiei, la Brăila, pentru a-i binecuvânta şi susţine pe cei 300 de elevi din acest judeţ, participanţi la olimpiadă.

La Brăila, gazda concursului a fost Liceul Teoretic „Nicolae Iorga“.

Ajuns în mijlocul profesorilor şi elevilor, chiriarhul Dunării de Jos a trecut pe la sălile de concurs pentru a-i încuraja pe tinerii participanţi şi pentru a le oferi acestora cărţi de rugăciune, iconiţe, diploma ”Campionii luminoşi ai credinţei” şi alte daruri.

La eveniment, împreună cu Arhipăstorul Dunării de Jos, în ambele judeţe ale Eparhiei Dunării de Jos, au fost prezenţi cei doi inspectori de la disciplina Religie, slujitori din administraţia eparhială şi preoţii protoierei de la Galaţi şi Brăila.

Subiectele pe care elevii le-au tratat au fost elaborate de către o comisie de profesori metodişti, pe baza programei anuale de studiu, şi au vizat atât conţinutul disciplinei Religie, pentru nivelele de clasǎ V-XII, dar au avut şi menirea de a pune în valoare capacitǎţile de creativitate, sintezǎ şi actualizare, în contextul societǎţii moderne, privind cunoştinţele dobândite de elevi la disciplina Religie.

Comisiile de evaluare au fost alcǎtuite conform Metodologiei, din profesori de Religie cu gradele didactice I şi II în învăţământ, din cele douǎ judeţe.

Primii opt clasaţi, din fiecare judeţ, vor participa la etapa naţionalǎ a Olimpiadei care se va desfăşura în acest an, în luna aprilie, la Deva, judeţul Hunedoara, pentru elevii de gimnaziu şi la Arad, judeţul Arad, pentru elevii de liceu.

 Pr. Rareş Bucur

 

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook