Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Comunitatea academică de la Galaţi s-a aflat astăzi, 20 martie 2023, în zi de sărbătoare, întrucât s-au împlinit 75 de ani de când s-au pus bazele învățământului superior în orașul de la Dunăre prin înfiinţarea Universităţii „Dunărea de Jos“.

Pentru a marca acest moment important, în Aula Magna ”Al. I. Cuza” din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos“ a avut loc un curs festiv la care a participat chiriarhul Dunării de Jos,  Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

În deschiderea festivităţii, studenţi ai Facultăţii de Arte din Galaţi au interpretat Imnul Naţional al României şi cântecul academic „Gaudeamus igitur“ şi a fost rostită rugăciunea „Tatăl nostru“.

În prezenţa autorităţilor centrale şi locale, a conducerii universităţii, a reprezentanţilor unor instituţii regionale, precum şi a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor gălăţeni, Înaltpreasfinţia Sa a transmis un cuvânt de binecuvântare tuturor cursanţilor învăţământului universitar şi post universitar, precum şi conducerii Universităţii „Dunărea de Jos“ şi întregului corp didactic.

În cuvântul adresat cu acest prilej, ierarhul locului a amintit celor prezenţi de cei care au pus bazele învăţământului universitar din această parte a ţării şi au contibuit decisiv la dezvoltarea şi aşezarea acestuia în rândul educaţiei superioare de prestigiu din ţară şi din străinătate.

Cu acest prilej, în semn de aleasă preţuire şi recunoştinţă, Părintele Arhiepiscop a acordat cea mai înaltă distincţie eparhială, Ordinul „Crucea Sf. Ap. Andrei“, Universităţii „Dunărea de Jos“.

În continuare, au urmat o serie de alocuţiuni, sub moderarea domnul prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, rectorul Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi, în care a fost evidenţiată evoluţia ascendentă a acestei universităţi din România, cu o arie lărgă de parteneriate şi cu o activitate educaţională şi formativă bine împletită cu cea de cercetare.

Evenimentele vor continua în zilele următoare cu inaugurarea noii biblioteci a Universităţii „Dunărea de Jos“, premierea unor profesori reprezentativi şi a unor studenți care au avut contribuții importante la prestigiul universității, atât la nivel național cât și internațional, precum şi a partenerilor din mediul socio-economic și mass-media.

 Pr. Rareş Bucur

 

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook