Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În toată perioada Postului Sfintelor Paşti, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, în Eparhia Dunării de Jos, se desfăşoară ample activităţi misionare, medicale şi social-filantropice cu precădere în satele cu populaţie puţină, mai izolate şi cu posibilităţi materiale reduse.

Multe dintre aceste activităţi sunt îndreptate către persoanele vârstnice, familiile nevoiaşe cu mulţi copii şi asistaţii din centrele sociale din cuprinsul eparhiei.

Centrul de Asistenţă Paleativă „Sfânta Maria“ din Baldovineşti a beneficiat astăzi, 22 martie, de un astfel de program care a debutat cu săvârşirea Tainei Sfântului Maslu de către preoţii din cercul misionar nr. 5 al Protopopiatului Brăila, sub coordonarea preotului protoiereu Ştefan Constandache.

Slujirea misionară prin rugăciune către Doctorul sufletelor şi al trupurilor noastre a fost prelungită apoi prin fapta cea bună. Clericii brăileni, însoţiţi de voluntari, au mers la patul de suferinţă al semenilor noştri pentru a-i binecuvânta şi a le oferi, cu multă dragoste şi disponibilitate, cuvinte de încurajare şi daruri.

Produsele şi obiectele dăruite au fost procurate de preoţii de la parohiile Baldovineşti şi Vădeni, judeţul Brăila, potrivit nevoilor semnalate de reprezentanţii acestei instituţii de ocrotire socială din Brăila cu care au un parteneriat de mai mult timp pentru acordarea de sprijin spiritual şi material semenilor nevoiaşi instituţionalizaţi aici.

Prin această acţiune filantropică, cei 150 de vârstnici rezidenţi în prezent la respectivul centru social au primit iconiţe, cărţi de rugăciune, lenjerii, perne, pilote, scutece pentru adulţi şi fructe în valoare de 5.000 lei.

De la începutul aceastui an, în fiecare lună, Centrul de Asistenţă Paleativă „Sfânta Maria“ din Baldovineşti a primit sprijin concret din partea parohiilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, ajutorul continuând şi în perioada următoare prin alte programe organizate în contextul anului omagial 2023.

⁕⁕⁕

Centrul de Asistenţă Paleativă ”Sfânta Maria” din localitatea Baldovineşti, judeţul Brăila, funcţionează într-un complex de clădiri, structurat pe 5 corpuri A, B, C, D, E cu o capacitate de 200 de locuri.

Obiectul de activitate al centrului îl constituie îngrijirea persoanelor aflate în situaţii de dificultate, prin asigurarea condiţiilor corespunzătoare de găzduire şi de hrană, asistenţă paleativă, suport emoţinal şi consiliere psihologică.

Personalul este calificat fiind coordonat eficient pe domenii de activitate, pentru a asigura servicii de calitate beneficiarilor centrului respectiv, precum întreţinere personală, servicii de îngrijire de specialitate şi medicale şi activităţi pentru promovarea vieţii active.

 Pr. Rareş Bucur

 

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook