Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 23 martie, cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, 25 de elevi de la clasa I din cadrul Colegiului Naţional „Costache Negri“ din Galaţi au vizitat Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Programul vizitei de astăzi se înscrie în seria activităţilor desfăşurate de unităţile şcolare din România în cadrul programului „Şcoala altfel“.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian le-a fost gazdă primitoare, ghid şi îndrumător atât în spațiile Centrului eparhial, cât şi în cel mai reprezentativ locaş de cult al eparhiei, Catedrala Arhiepiscopală.

Vizita la Centrul eparhial a început în curtea interioară a Reşedinţei arhiepiscopale cu câteva jocuri recreative, sub coordonarea Părintelui Arhiepiscop, şi a continuat la Fabrica de lumânări „Sf. Mc. Fotini“.

Aici, copiii au putut vedea spaţiul de lucru, echipamentele de baza, tipurile de matriţe utilizate în activitatea de confecţionare a lumânărilor şi etapele procesului tehnologic de realizare al acestor obiecte de cult.

De la Fabrica de lumânări elevii au mers la Tipografia eparhiale „Candela cuvântului“, acolo unde au asistat la întregul proces tehnologic – prepress, tipar și finisare al unei cărţi, fiind uimiţi de modul în care partea grafica este transpusă cu ajutorul utilajelor în produsul final, pe care zi de zi îl utilizează la şcoală în procesul de învăţare. 

În zonele de lucru, Înaltpreasfinţia Sa le-a oferit şcolarilor lumânări, iconițe şi cărţi de rugăciuni.

Nu în ultimul rând, copii au trecut pragul Spălătoriei ecologice, unde le-au fost prezentate echipamentele profesionale pentru spălat, călcat şi uscat veşminte bisericeşti şi alte articole vestimentare.

Din incinta Centrului eparhial vizitatorii au mers la Catedrala arhiepiscopală, unde s-au închinat, s-au rugat, au primit informaţii despre acest sfânt locaş de cult şi au aprins lumânările primite cu ocazia vizitei de astăzi.

La final, micii vizitatori au primit dulciuri din partea ierarhului Dunării de Jos, arătându-se fascinaţi şi impresionaţi de cele văzute şi prezentate în cadrul acestei frumoase deplasări.

 Pr. Rareş Bucur

 

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook