Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

De sărbătoarea Bunei Vestiri, preoții şi membrii organismelor parohiale de la Parohia „Buna Vestire“ din Galați, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, au desfăşurat o serie de activităţi social-filantropice îndreptată către bătrânii din parohie, cu situații materiale precare, şi mamele care au adus de curând pe lume prunci în cadrul Spitalului Clinic „Buna Vestire“ din municipiul Galaţi.

Astfel, după Sfânta Liturghie, preoții de la parohia gălăţeană, însoțiți de voluntari parohiali, au mers cu alimente neperisabile şi cărţi de zidire sufletească la 20 de bătrâni nevoiaşi din parohie care nu au putut ajunge la biserică datorită stării de sănătate precară în care se află.

După ce au fost oferite ajutoarele bătrânilor din parohie, preoții și voluntarii s-au deplasat la maternitatea din Galați pentru a continua activitatea de întrajutorare. 

Înainte de a oferi darurile pregătite special, în sala de mese a unităţii medicale, a fost săvârşită o slujbă de mulţumire şi un Parastas.

Cu acest prilej, a fost transmis și mesajul de binecuvântare și susținere al Înaltpreasfințitului Părinte Casian, iar pe lângă produsele de îngrijire pentru copii, hăinuțe și alte lucruri necesare.

Activitatea de astăzi de la maternitatea din Galați s-a încheiat cu binecuvântarea mamelor în saloane, oferirea de flori şi pachete cu alimente și produse de îngrijire pentru copii. Toate persoanele internate în această Clinică gălăţeană au primit astăzi din partea parohiei și o masă caldă.

Prin această acţiune  s-a dorit a se acorda un sprijin tinerelor mame care au primit de curând dar de prunci, în semn de dragoste şi apreciere pentru jertfa pe care acestea o aduc în societate.

 Pr. Rareş Bucur

 

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook