Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În luna martie 2023, parohia „Sfântul Spiridon Nou“ din Brăila în colaborare cu Școala Gimnazială „Fănuș Neagu“ Brăila au desfășurat, printr-un grup de 28 de elevi din clasele a VI-a A și a VI-a B, proiectul „Arc peste timp“ din cadrul Concursului Național Catehetic „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului“, inițiat de Patriarhia Română.

Scopul proiectului se înscrie în tematica acestui an pe care Patriarhia Română l-a declarat drept „Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice“ și „Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești“, și anume de a evidenția rolul, importanța și necesitatea comuniunii dintre oameni, promovând dialogul între generații, colaborarea şi fapta izvorâtă din iubire şi credinţă.

Sub îndrumarea preotului paroh Mircea Băncilă, a preotului coslujitor Ștefan Gheorghe și a doamnelor profesoare de religie Ion Gabriela și Alina Mocanu, elevii au luat parte la catehezele susținute de preoți, precum și la activități practice și interactive în cadrul cărora ei au realizat diverse creații handmade (felicitări, flori de primăvară, coșulețe cu flori, au compus scrisori pentru persoanele vârstnice etc).

Lucrările realizate au fost valorificate în cadrul unui târg filantropic în sfânta biserică. Din sumele obținute au fost achiziționate diferite produse care au fost oferite spre a bucura câteva credincioase vârstnice din parohie, pe care copiii le-au vizitat în ajunul sărbătorii Bunei Vestiri.

Gestul și vizita copiilor au fost primite cu multă emoție și bucurie, iar aceste frumoase experiențe de cunoaștere au contribuit la întărirea relaţiilor tinerilor cu vârstnicii.

Prof. Gabriela Ion

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook