Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Protopopiatul Covurlui, judeţul Galaţi, a avut loc astăzi, 27 martie, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, o activitate misionară şi social-filantropică îndreptată către persoanele fără de adăpost asistate în cadrul Centrului Medico-Social din localitatea Pechea.

Activitatea de ajutorare a persoanelor internate în această instituţie de asistenţă medicală şi socială din judeţul Galaţi a fost desfăşurată în cadrul programelor social-filantropice eparhiale, programate an de an în perioada Postului Mare.

După ce darurile au fost pregătite la sediul Protoieriei Covurlui de preoţii şi voluntarii implicaţi în organizarea şi desfăşurarea acestei acţiuni, acestea au fost transportate la sediul Centrului Medico-Social, unde au fost preluate de reprezentanţii instituţiei beneficiare şi distribuite potrivit nevoilor curente.

Prin contribuţia materială a parohiilor din cuprinsul protopopiatului Covurlui, această unitate medico-socială a primit 25 de saltele pentru paturi, iar cei 80 de asistaţi, mulţi dintre ei cu probleme de sănătate şi cu deficienţe fizice, au primit cărţi de rugăciune, iconiţe şi revista eparhială „Călăuză ortodoxă“.

Înainte de a fi oferite darurile, preotul protoiereu de Covului, împreună cu ceilalţi clerici şi voluntari participanţi la eveniment, au săvârşit o slujbă de mulţumire şi au rostit rugăciuni speciale pentru sănătatea şi ocrotirea cadrelor medicale şi nevoiaşii asistaţi aici.

Valoarea ajutoarelor acordate prin această activitate a fost de 9.000 lei.

În ultimii ani, parohiile din cuprinsul Arhiepiscopiei Dunării de Jos au oferit acestui centru din Pechea dulapuri pentru haine, noptiere, materiale pentru curăţenie şi produse de igienă personală, măşti de protecţie, lenjerii de pat, îmbrăcămite, articole vestimentare, încălţămite, alimente şi alte produse în valoare de peste 50.000 lei.

***

Aflat în subordinea Primăriei Galaţi, Centrul Medico-Social din localitatea Pechea şi-a început activitatea în anul 2005 prin transformarea Spitalului Pechea în Centru cu profil medico-social.

În prezent, în cadrul acestei instituţii sunt asistate 80 de persoane ce provin din medii sociale defavorizate, rămase fără locuinţă şi care au nevoie de asistenţă medicală, cazare şi hrană pe perioadă nedeterminată.

Prin grija Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în curtea acestui centru, în anul 2008, a fost înfiinţată Parohia Pechea 4 şi a fost pusă temelia bisericii cu hramul „Sf. M. Mc Pantelimon“ care slujeşte nevoilor celor internaţi aici, atât din punct de vedere social cât şi liturgic şi misionar.

Noua biserică a fost sfinţită de chiriarhul Dunării de Jos în anul 2020, în ziua de prăznuire a Intrării în biserică a Maicii Domnului.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook