Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 28 martie 2023, la Capela „Sf. M. Mc. Gheorghe“ din incinta Căminului pentru Persoane Vârstnice „Sfântul Ierarh Spiridon“ din Galaţi a avut loc întrunirea preoţilor capelani care activează în instituţiile sociale din Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Întrunirea s-a desfăşurat în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos şi a debutat cu săvârşirea Sfintei Liturghii a Darurilor înainte sfinţite în capela din incinta instituţiei sociale de către un sobor de preoţi capelani din slujirea socială.

La eveniment, împreună cu clericii capelani, au participat vârstnici şi angajaţi din cadrul căminului.

Cu acest prilej, vârstnicii asistaţi în acest azil au primit din partea preoţilor o masă caldă.

După Sfânta Liturghie, chiriarhul Dunării de Jos a ţinut o meditaţie teologică despre importanţa slujirii aproapelui nostru prin rugăciune şi faptă bună.

Lucrările conferinţei s-au desfăşurat la Centrul eparhial în Sala „Episcop Chesarie Păunescu“, iar tema dezbaterilor a fost intitulată: „Pastoraţia vârstnicilor din instituţiile de asistenţă socială“.

În cadrul întâlnirii au fost discutate probleme specifice privind activitatea desfăşurată de către preoţii din slujirea socială şi au fost făcute propuneri pentru activităţile desfăşurate în perioada următoare.

Evenimentul se înscrie în seria manifestărilor dedicate Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice.

La îndemnul Înaltpresfinţitului Părinte Casian, activităţile de sprijinirea a semenilor nevoiaşi din Arhiepiscopia Dunării de Jos vor continua în perioada următoare, prin implicarea preoţilor jertfelnici şi a voluntarilor din cuprinsul eparhiei.

La final, ierarhul locului le-a mulţumit preoţilor participanţi pentru efortul depus în lucrarea misionară pe care aceştia o desfăşoară.

Pr. Rareş Bucur

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook