Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Joi, 25 noiembrie 2009, în cadrul manifestărilor prilejuite de prăznuirea Sf. Ap Andrei, ocrotitorul municipiului Galaţi, la Spitalul Clinic de Urgenţă s-a desfăşurat programul "Ajutorul sfinţilor pentru vindecarea bolnavilor". Programul este organizat de către Sectorul social al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, cu binecuvântarea ÎPS Casian, pentru bolnavii si cadrele medicale ale Spitalului de Urgenta „Sf. Ap. Andrei, cu prilejul aducerii spre închinare a moaştelor Sf. Andrei si Sf. Nectarie Taumaturgul.

După săvârşirea Tainei Sf. Maslu de către un sobor de preoţi slujitori în instituţiile  medicale şi de asistenţă socială, a urmat un cuvânt de învăţătură pentru cei prezenţi, apoi preoţii au mers în saloanele spitalului, la cei bolnavi, purtând cele două racle cu sfinte moaşte, însoţiţi de către un grup de elevi de la Seminarul Teologic „Sf. Andrei”, care au intonat troparele sfinţilor.

Primirea spre închinare a sfintelor moaşte a avut o însemnătate deosebită atât pentru cadrele medicale, cât şi pentru cei în suferinţă, aflaţi pe patul spitalului, care  au simţit binecuvântarea lui Dumnezeu, luminându-se la faţă la vederea şi venerarea moaştelor. Mulţi dintre ei au mărturisit că acesta este un dar dumnezeiesc prin care primesc puterea de a trece mai uşor peste încercările ce au venit asupra lor, pomenindu-i cel mai adesea şi pe cei care au rămas acasă şi rugându-se pentru ei, ca bunul Dumnezeu să-i păzească sănătoşi şi feriţi de orice nenorocire.

Toţi cei care s-au închinat la sfintele moaşte ale Sf. Andrei şi ale Sf. Nectarie au mulţumit Domnului pentru darurile pe care prin sfinţii le-au revărsat asupra lor , spunând  „cât bine le-a făcut lor Dumnezeu”.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook