Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Joi, 26 noiembrie a.c., cu binecuvântarea ÎPS Arhiepiscop Casian, a avut loc la Teatrul Muzical „Nae Leonard” din Galaţi un spectacol religios-artistic ai cărui protagonişti principali au fost persoanele cu dizabilităţi, elevi ai Şcolii Speciale pentru Surzi „P.P.Neveanu” şi membri ai Asociaţiilor Surzilor şi Nevăzătorilor din Galaţi şi Brăila.

Acest spectacol face parte din şirul acţiunilor dedicate sărbătoririi Sf. Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al municipiului Galaţi şi este la a IV-a ediţie. Manifestarea a debutat printr-un mic repertoriu coral de cântări bisericeşti interpretat de elevii Seminarului Teologic „Sf. Ap. Andrei” din Galaţi. A urmat o replică inedită din partea unui grup de nevăzători şi surzi care, sub coordonarea pc. pr. Adrian Vanghele de la Capela destinată persoanelor cu dizabilităţi „Sf. 40 de Mucenici” din Brăila, au susţinut şi ei un grupaj de cântări bisericeşti – nevăzătorii au interpretat vocal, iar surzii prin limbajul semnelor.

Eleve ale Aşezământului Social-Filantropic „Sf. Vasile cel Mare” din Galaţi au recitat poezii cu tematică religioasă, adecvate perioadei liturgice pe care o parcurgem, după care membri ai Asociaţiei Surzilor din Galaţi au interpretat trei piese de pantomimă şi cântări în limbajul semnelor.

Momentul a fost profund emoţionant şi a adus încântare şi bucurie în inimile celor prezenţi la acest eveniment de suflet, ce s-a constituit într-o icoană a darurilor revărsate de Dumnezeu în Biserica Sa, atât în oamenii normali din punct de vedere fizic, cât şi în cei cu diferite deficienţe.Este o dovadă în plus că nimic nu ne împiedică să aducem împreună slavă lui Dumnezeu în cel mai frumos mod şi, mai ales, că nimic nu ne poate face să încetăm a fi oameni integri din punct de vedere spiritual.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook