Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 2 noiembrie a.c. a avut loc la Însurăţei conferința semestrială a preoţilor din acest protopopiat. La acest eveniment a participat şi Înaltpreasfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a săvârşit Sfânta Liturghie într-un mare sobor de preoți şi diaconi şi în prezenţa credincioşilor. La slujba a fost prezent şi un grup de tineri liceeni alături de un alt grup de copii de grădiniţă.

Tema conferinţei a fost: "Aspecte practice privind Taina Sfântului Botez şi a Sfintei Cununii" într-un an dedicat de Sfântul Sinod acestor două taine esenţiale dedicate mai ales familiei. În acest context Înaltpreasfinţia Sa a vorbit în cuvântul de învăţătură de după Sfânta Liturghie despre familie cu trimitere către divorţul dintre soţi. Pentru că este o conferință dedicată preoţilor predica a atins în principal subiectul divorţului în familiile preoţilor, făcându-se referire şi la hotărârea Sfântului Sinod privind sancţionarea cu pedeapsa depunerii din treapta pentru clericii divorţaţi care se recăsătoresc.

După slujba care s-a ţinut în Biserica Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena ziua a continuat cu şedinţa propriu-zisă a conferinţei ţinută în sediul protopopiatului unde s-au prezentat referate pe marginea temei şi s-au purtat discuţii pe probleme administrative ale parohiilor din protopopiat.

 

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook