Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 2 noiembrie a.c. a avut loc la Însurăţei conferința semestrială a preoţilor din acest protopopiat. La acest eveniment a participat şi Înaltpreasfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a săvârşit Sfânta Liturghie într-un mare sobor de preoți şi diaconi şi în prezenţa credincioşilor. La slujba a fost prezent şi un grup de tineri liceeni alături de un alt grup de copii de grădiniţă.

Tema conferinţei a fost: "Aspecte practice privind Taina Sfântului Botez şi a Sfintei Cununii" într-un an dedicat de Sfântul Sinod acestor două taine esenţiale dedicate mai ales familiei. În acest context Înaltpreasfinţia Sa a vorbit în cuvântul de învăţătură de după Sfânta Liturghie despre familie cu trimitere către divorţul dintre soţi. Pentru că este o conferință dedicată preoţilor predica a atins în principal subiectul divorţului în familiile preoţilor, făcându-se referire şi la hotărârea Sfântului Sinod privind sancţionarea cu pedeapsa depunerii din treapta pentru clericii divorţaţi care se recăsătoresc.

După slujba care s-a ţinut în Biserica Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena ziua a continuat cu şedinţa propriu-zisă a conferinţei ţinută în sediul protopopiatului unde s-au prezentat referate pe marginea temei şi s-au purtat discuţii pe probleme administrative ale parohiilor din protopopiat.

 

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook