Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Pe data de 10 noiembrie anul curent a avut loc conferința semestrială a preoţilor în Protopopiatul Târgu-Bujor. În mijlocul clericilor a fost prezent şi IPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica Parohiei "Adormirea Maicii Domnului" din acest oraș. Liturghia s-a terminat cu un Tedeum de  mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra tuturor parohiilor din acest protopopiat.

A urmat întâlnirea propriu-zisă a conferinţei care a avut următoarea tema: "Aspecte practice din parohie ale săvârşirii Taine Sfântului Botez şi a Sfintei Cununii". S-a discutat mult despre botez în gândirea Sfântul Ambrozie, a Sfântul Chiril al Alexandriei şi a Sfântul Ioan Gură de Aur, în legătura directă cu anumite aspecte concrete ale rânduielii liturgice ale botezului.

S-a analizat şi un set de date statistice privind numărul de cununii şi botezuri săvârşite în ultimul an în acesta protoierie. Sub influența crizei economice din ultimii ani numărul copiilor botezaţi a scăzut, la fel şi numărul tinerilor care au ales să se cunune religios. Ca soluție IPS Casian a recomandat preoţilor exemplu propriu şi catehizarea credincioşilor.

La final ierarhul Dunării de Jos a apreciat în mod special Protopopiatul Târgu-Bujor şi toți preoţii slujitori aici, pentru că reuşesc să facă misiune cu succes într-o zonă defavorizată şi cu un număr redus de credincioşi.

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook