Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 12 noiembrie a.c., în ziua de prăznuire a Sfântului Ioan cel Milostiv, Arhiepiscopul Alexandriei, Înaltpreasfinţitul Casian a sfinţit paraclisul de vară al Aşezământului social-filantropic „Sfântul Vasile cel Mare” din Galaţi, în prezenţa primarului Dumitru Nicolae şi a altor autorităţi locale.

Înaintea slujbei de sfinţire ierarhul Dunării de Jos le-a vorbit copiilor prezenţi despre viaţa Sfântului Ioan cel Milostiv, pe înţelesul lor, folosindu-se de repere din experienţa lor de zi cu zi. Şi pentru ca învăţătura oferită să fie percepută şi mai temeinic de copiii, Înaltpreasfinţia Sa a adus şi o părticică din moaştele Sfântului Ioan, înaintea căreia toţi cei prezenţi s-au putut închina. A urmat apoi ungerea cu untdelemn sfinţit a paraclisului la exterior şi la interior şi stropirea cu aghiazmă.

După acest moment a urmat săvârşirea Sfintei Liturghii în capela din cadrul Mănăstirii „Sfântul Vasile cel Mare”. ÎPS Casian stând în mijlocul copiilor de la Centrul Rezidenţial de Fete şi de la Centrul de Zi „Speranţa”, a dat împreună cu ei răspunsurile la ecteniile şi rugăciunile Sfintei Liturghii.

La final ctitorii şi binefăcătorii care au contribuit la ridicare acestui paraclis au primit diplome de onoare iar copilaşii au primit în dar hăinuţe de iarnă.

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook