Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

După ce aseară moaştele Sfântului Ierarh Spiridon au fost aduse din Grecia şi purtate în procesiune până la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi, astăzi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a săvârşit Sfânta Liturghie împreună cu Arhimandritul Serafim şi cu Protopresbiterul Georgios Vlachos, delagaţi ai IPS Nectarie de Kerkyra, din Insula Corfu, prin bunăvoinţa căruia a fost adusă o parte din mâna Sfântului Spiridon.

Deşi a fost foarte frig, credincioşii au venit de dimineaţă în număr mare la Catedrală arhiepiscopală, aşteptând răbdători mai multe ore, până când fiecare, a ajuns să se închine sfintelor moaşte.

În cadrul slujbei, o parte din rugăciuni şi cântări au fost intonate în limba greacă pentru membrii delegaţiei clerici şi mireni din Grecia.

În catedrală au fost prezente şi persoane hipo-acuzice pentru care Sfânta Liturghie a fost transpusă în limbaj mimico-gestual de către diaconul Căuş Constantin, asistent social pentru persoane cu dizabilităţi.

Înalpreasfinţitul Părinte Casian a săvârşit o hirotonie a unui diacon întru preot iar înainte de otpustul Sfintei Liturghii a hirotesit şapte preoţi întru vrednicia de duhovnic.

La final Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a mulţumit membrilor delegaţiei din Grecia pentru aducerea moaştelor şi a anunţat că mâine, 28 noiembrie va sosi la Galaţi şi IPS Nectarie de Kerkya iar marţi, 29 noiembrie va sosi Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook